Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când va fi anunţată decizia în procesul de 37 de milioane de euro. Discursul ţinut de Florin Talpan în faţa judecătorilor

Când va fi anunţată decizia în procesul de 37 de milioane de euro. Discursul ţinut de Florin Talpan în faţa judecătorilor

Fotbal

Comentarii

Miercuri, la Tribunalul Bucureşti a avut loc un nou termen în procesul prin care CSA Steaua cere FCSB-ului plata a 37 de milioane de euro, bani ce reprezintă despăgubiri pentru folosirea ileagă a mărcii în perioada 2003-2014. Avocaţii FCSB-ului au încercat să-i convingă pe judecători că despăgubirile trebuie achitate doar pe ultimii trei ani, deoarece termenul s-a prescris. Decizia a rămas în pronunţare şi va fi anunţată joi.

Unul dintre cele mai importante dosare dintre CSA Steaua şi FCSB a avut miercuri un nou termen. Avocaţii angajaţi de Gigi Becali au încercat să demonstreze că FCSB ar trebui să plătească despăgubiri doar pe ultimii trei ani. Practic, au recunoscut că marca a fost folosită ilegal şi au încercat să argumenteze că prejudiciul pentru perioada 2010-2014 s-a prescris.

Pe de altă parte, potrivit ziare.com, Florin Talpan le-a arătat judecătorilor că există deja o sentinţă pe această speţă, dată chiar de Tribunalul Bucureşti, pe 25 ianuarie. ”Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune al reclamantului invocată de pârâta ca neîntemeiată”, a fost decizia pronuţată atunci de magistraţi.

”În ceea ce priveşte prejudiciul, şi aici situaţia este foarte clară, dar neînţeleasă de avocatul pârâtei, care nu cunoaşte sau se preface că nu cunoaşte Codul Civil. Anularea mărcii implică faptul că aceasta nu ar fi existat. În schimb, ea a produs efecte şi prejudicii. Astfel, victima are dreptul la recuperarea întregului prejudiciu produs de la data când s-a înregistrat marca şi până când aceasta s-a anulat. Victima are dreptul în urma faptei ilicite la prejudiciul actual cât şi viitor. Nu are relevanţă că solicităm pe ultimii 10 ani prejudiciul, puteam solicita şi pe ultimii 20 de ani. Nu are legătură numărul anilor în spata de faţă, ci prejudiciul total, care este pe o anumită perioadă, şi dreptul material la acţiune”, a fost o parte din discursul ţinut în faţa judecătorilor de juristul Florin Talpan, citat de ziare.com.

Decizia în acest caz a rămas în pronunţare şi judecătorii vor anunţat joi dacă FCSB trebuie să plătească despăgubiri pentru perioada 2003-2014 sau pentru ultimii trei ani. După această decizie, se va judeca pe fond şi următorul termen a fost stabilit pe 5 septembrie 2018.

Afla mai multe despre: fcsbsteauaflorin talpan 

viewscnt
Articole similare