Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Capăt de drum! Mihaela Buzărnescu este surclasată de Madison Keys şi se opreşte în optimile French Open

Capăt de drum! Mihaela Buzărnescu este surclasată de Madison Keys şi se opreşte în optimile French Open

Tenis

Comentarii

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, locul 33 WTA, a fost eliminată, duminică, în optimile turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut în faţa americancei Madison Keys, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13.

"Ea a crescut nivelul în ultimele game-uri, am început să fiu mai emoţionată. Sunt foarte fericită (n.r. - pentru prima calificare în sferturi la Roland Garros). Întotdeauna glumesc că nu e suprafaţa mea preferată, dar mă simt bine aici", a spus Madison Keys, la microfonul Eurosport, după meci.

Mihaela Buzărnescu nu a mai repetat evoluţia entuziasmantă din meciul anterior, cu Elina Svitolina. Românca a abordat partida cu Keys fără curaj, fără efort, fără precizie şi fără forţă în lovituri. Cu un serviciu puternic, primul constant în jurul a 180 de km/h, americanca a controlat fără probleme întâlnirea. Ea a profitat de mingile fără lungime şi fără unghi ale adversarei şi făcut mereu pasul în interiorul terenului, de unde a punctat în dese rânduri.

La început, Buzărnescu a reuşit doar două puncte în trei ghemuri, înainte de a apărea pe tabelă, cu serviciul, scor 1-3. Jucătoarea din România a început să mai pună probleme la scorul de 1-5, când a salvat patru mingi de set ale rivalei. Keys a închis apoi setul cu 6-1, după 22 de minute.

Românca de 30 de ani a câştigat primul ghem din setul al doilea şi încă unul, la 1-5, ambele pe propriul serviciu. Keys a servit pentru meci, la 5-2, a avut două mingi de a pune capăt partidei, dar Buzărnescu a obţinut primul ei break, duminică. Din nefericire, aceste momente bune de joc ale Mihaele Buzărnescu au fost oprite de un ghem bun făcut  serviciul de Keys, care s-a impus cu 6-4, după 65 de minute de la start.

Mihaela Buzărenscu rămâne după acest turneu cu primele victorii din carieră la un Grand Slam, la simplu, cu un premiu de 222.000 de euro şi cu 240 de puncte WTA, care o vor urca pentru prima dată în Top 30 WTA. Ea va continua la dublu, alături de Irina Bara, româncele fiind calificate în optimi.

În faza următoare, Keys va evolua cu Barbora Strycova din Cehia, locul 26 WTA, sau cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 98 WTA.

Mihaela Buzărnescu - Madison Keys 1-6, 4-6

Game pentru Mihaela, care îşi confirmă break-ul şi revine în meci. Americanca va servi din nou pentru calificarea în sferturi.


BREAK, Mihaela! Românca salvează două mingi de meci şi reuşeşte primul break al întâlnirii. Meciul nu este încheiat!


Game şi pentru Mihaela, care se menţine în meci. Madison Keys va servi, însă, pentru accederea în sferturi.


Game, Keys. Americanca este la un game distanţă de sferturile Openului Franţei.


Încă un break pentru americancă! Madison Keys joacă fantastic şi se apropie cu paşi repezi de sferturile French Open. Din păcate, Mihaela Buzărnescu nu are o replică pe măsură pentru a 13-a jucătoare a lumii.


Game, Keys! 3-1 pentru jucătoarea din SUA, care domină la toate capitolele.


Break, Madison Keys, care preia conducerea şi în setul doi!


Keys îşi continuă prestaţia solidă la serviciu şi egalează la unu, în acest debut de act secund.


Game, Buzărnescu! Românca începe bine actul secund şi îşi face serviciul.


Set, Madison Keys! 6-1 pentru americancă, după 22 de minute şi patru mingi de set salvate de Mihaela Buzărnescu.


Break, Keys! Jucătoarea din SUA joacă la un nivel incredibil şi va servi pentru câştigarea setului inaugural.


Madison Keys câştigă un nou game, fără probleme, Buzărnescu obţinând până acum doar un singur punct pe serviciul americancei.


Game, Buzărnescu! Românca îşi face pentru prima oară serviciul, după o prestaţie solidă în game-ul cu numărul patru.


Un nou game alb reuşit de Madison Keys, care îşi consolidează break-ul şi o conduce pe Mihaela cu 3-0.


Break pentru americancă. Madison Keys reuşeşte primul break al meciului şi se desprinde la 2-0 în acest debut de partidă.


Game, Madison Keys! Americanca reuşeşte un game alb în debutul întâlnirii.


Meciul va avea loc pe arena centrală, Philippe Chatrier, şi va fi transmis în format live text de site-ul nostru, www.telekomsport.ro.

”Nici măcar nu ştiu să-i pronunţ numele”

Tenismena din SUA spune că nici măcar nu ştie să-i pronunţele numele adversarei sale şi n-a apucat să vadă vreun meci al Mihaelei.

”Nu ştiu cum să-i pronunţ numele, aşa că nu o voi face. Evident, pot să mă uit la meciul contra Svitolinei şi să văd cum stau lucrurile. Mă voi baza pe antrenorii mei minunaţi să mă scoată din asta şi să-mi dea un plan. Apoi, trebuie să merg pe teren şi sper să execut planul bine. Ştiu că este cap de serie, mereu îi văd numele, dar nu am putut să văd niciunul dintre meciurile ei. Este într-un fel revigorant şi frumos să joci cu cineva cu care n-ai mai jucat înainte”, a declarat Madison Keys, potrivit Reuters.

"Nu pot să cred că se întâmplă asta! Mă bucur de fiecare moment petrecut aici, la Paris. Turul următor, cu Keys", au spus, la rândul ei, Buzărnescu.

Mihaela Buzărnescu, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 31, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a eliminat-o, vineri, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, una dintre favoritele la câştigarea trofeului, cu scorul de 6-3, 7-5.

Tot duminică, în optimi la dublu, perechea Sorana Cîrstea/Sara Sorribes Tormo (România/Spania) a întâlni cuplul Hao-Ching Chan/Zhaoxuan Chang (Taiwan/China), cap de serie numărul 8, în primul meci de pe terenul 1.

Afla mai multe despre: teniswtamihaela buzarnescu,  

viewscnt
Articole similare