Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Căpitanul naţionalei Turciei, Emre Belozoglu, îl elogiază pe Gheorghe Hagi. "Este cel mai valoros jucător care a evoluat vreodată în Turcia"

Căpitanul naţionalei Turciei, Emre Belozoglu, îl elogiază pe Gheorghe Hagi. "Este cel mai valoros jucător care a evoluat vreodată în Turcia"

Fotbal

Comentarii

Ajuns la 39 de ani, Emre Belozoglu este în continuare căpitanul naţionalei Turciei, dar şi al echipei Fenerbahce Istanbul, cu care a semnat în aceasta vară, pentru a treia oară în carieră. Cu toate acestea, mijlocaşul şi-a început cariera la marea rivală a celor de la Fener, Galatasaray, acolo unde mentor i-a fost chiar Gheorghe Hagi.

Emre Belozoglu era un puşti când Gheorghe Hagi strălucea în tricoul Cim-Bom. Avea doar 16 ani când a păşit pe acelaşi teren cu Hagi, cel care i-a devenit idol pe viaţă. A învăţat multe de la "Rege" şi i-a rămas veşnic recunoscător, determinarea şi perseverenţa fiind cele mai importante virtuţi pe care Emre le-a "împrumutat" de la Hagi.

Zilele trecute, Emre Belozoglu a declarat că fostul internaţional român a fost cel mai mare jucător care a evoluat vreodată în Turcia. Asta în condiţiile în care, prin Turcia s-au perindat în ultimii 20 ani jucători precum Robin van Persie (Fenerbahce), portughezul Nani (Fenerbahce), germanii Lukas Podolski (Galatasaray), Mario Gomez (Beşiktaş), olandezul Wesley Sneijder (Galatasaray), ivorianul Didier Drogba (Galatasaray), brazilienii Roberto Carlos (Fenerbahce) şi Claudio Taffarel (Galatasaray), spaniolul Guti Hernandez (Beşiktaş) şi Samuel Eto'o (Antalyaspor).

"Hagi era un talent perfect şi nu suporta să piardă. Pentru a mă raporta la el, am nevoie de o altă dimensiune. Pentru mine, el este cel mai valoros jucător care e evoluat în Turcia din toate timpurile. Am jucat împreună sau împotriva multor personalităţi ale fotbalului mondial. Brazilianul Ronaldo, alături de care am apucat să joc, a fost cel mai pur talent pe care l-am văzut până la apariţia lui Lionel Messi. Messi este un jucător special, care face diferenţa. Cu siguranţă cel mai mare din toate timpurile", a declarat mijlocaşul, pentru presa din Turcia.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare