Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Care este adevărata intenţie a FRF cu ”regula U21”? ”Vor jucători mulţi? Nu e adevărat. Altceva îi interesează” | EXCLUSIV

Care este adevărata intenţie a FRF cu ”regula U21”? ”Vor jucători mulţi? Nu e adevărat. Altceva îi interesează” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Prezent în studiourile Orange Sport, Basarab Panduru şi-a exprimat părerea cu privire mult contestata ”regulă U21”, care a rupt în două tabere fotbalul românesc.

Basarab Panduru consideră că ”regula U21” nu a fost creată pentru a creşte neapărat numărul de jucători tineri în Superligă, ci pentru a obliga formaţiile fruntaşe să utilizeze neapărat jucători tineri în campionat.

Mai exact, nu s-a urmărit neapărat o creştere a ”bazinului”, ci mai degrabă implementarea uniformă a unei reguli.

Basarab Panduru: ”Ei vor să le oblige pe FCSB, pe CFR”

În opinia sa, dacă chiar se doreau mai mulţi jucători U21 în Superligă, s-ar fi oferit un mediu care să încurajeze echipele să promoveze jucătorii tineri, pe meritocraţie, în baza unui tabel de recompensare.

Chiar dacă nu toate echipele ar fi avut în primul ”11” jucător U21, ar fi existat posibilitatea ca echipele mai slabe din punct de vedere financiar să folosească la meciuri mai mulţi jucători tineri (ex: 3-4-5 etc), iar numărul total al acestora, la finalul etapei, ar fi fost mai mare decât cel actual.

  • Cluburile ar fi fost premiate în funcţie de minutele oferite jucătorilor U21.

Mă gândeam la ce ai spus mai devreme, că au vrut cu regula U21 să avem cât mai mulţi tineri în echipele de Superligă. Nu e adevărat. Dacă voiau, puteau face un premiu pentru fiecare jucător intrat. Cine bifa 10 meciuri, clubul să primească 10.000 de euro. Cum au obligat cu regula aia, puteau să oblige si cu regula asta.

Dacă voiai mai mulţi jucători le spuneai că se vor primi 10.000 de euro. Poate aveam mai mulţi jucători. Dar ca să vezi, nu le convenea. De ce nu le convenea? Vor ca echipele astea din play-off să aibă jucători U21, pentru că asta îi interesează pe ei.

Nu îi interesează să dea 50.000-100.000 de euro la Iaşi sau la Galaţi, unde ar fi 6-7 jucători U21. Nu îi interesează să aibă mulţi. Dacă îi interesa, ar fi avut posibilitatea. Vor să oblige echipele fruntaşe să bage jucători U21.

E logic. Asta te interesează pe tine. Interesează pe cineva să aibă Oţelul sau Iaşi să aibă U21? Sunt obligate, da, dar tu vrei să aibă obligi pe FCSB, pe CFR. Tu nu vrei jucători mulţi. Nu ştiu dacă are sau n-are Federaţia buget.”, a declarat Basarab Panduru, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: basarab pandururegula u21 

viewscnt
Articole similare