Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Care este echipa favorită să câştige Premier League

Care este echipa favorită să câştige Premier League

Premier League

Comentarii

Cele mai tari echipe din Premier League au revenit în forţă în acest sezon şi deja încep să se distanţeze de restul adversarilor.

Chiar dacă mai avem multe meciuri din cel mai puternic campionat din lume, pe baza evoluţiilor de până acum putem trage câteva concluzii în privinţa favoriţilor în momentul de faţă.

După 5 meciuri jucate, Chelsea, Liverpool şi Manchester United ocupă primele 3 locuri în fruntea clasamentului, toate cu câte 13 puncte (4 victorii şi 1 egal), urmate de Brighton cu 12 puncte, Manchester City şi Everton cu câte 10 puncte fiecare. Lupta pentru topul clasamentului este deja foarte interesantă.

Transferuri de impact

Această vară a avut probabil cea mai activă perioadă de mercato din ultimul deceniu, cu numeroase transferuri valoroase în special în Premier League, totul culminând cu revenirea lui Cristiano Ronaldo la Manchester United.

Chiar dacă Arsenal au cheltuit cel mai mult pe transferuri în această vară, majoritatea transferurilor tunarilor sunt investiţii în viitor - jucători tineri cu potenţial. Echipele cu cea mai ridicată valoare din Anglia (Top 4) şi favoritele să câştige Premier league, au semnat jucători foarte valoroşi cu impact imediat. Cele mai scumpe transferuri de la fiecare dintre aceste echipe:

Manchester City - Jack Grealish (100 milioane £)
Chelsea - Romelu Lukaku (97.5 milioane £)
Manchester United - Jadon Sancho (73 milioane £)
Liverpool - Ibrahima Konate (36 milioane £)

Valoarea totală a lotului fiecărei echipe de mai sus este cel puţin dublă faţă de valoarea oricărei alte echipe din Premier League.

Început în forţă pentru Chelsea şi Liverpool

Chiar dacă sunt la egalitate cu Manchester United, diavolii roşii nu au fost foarte convingători în acest sezon, în timp ce Liverpool, şi în special, Chelsea (datorită meciurilor mai dificile) au avut evoluţii dominante în fiecare meci. Chelsea au reuşit să scoată un egal împotriva celor de la Liverpool chiar şi cu un om în minus şi în deplasare pe Anfield.

Gruparea londoneză nu doar că excelează în fiecare departament din teren, dar este şi ghidată acum de un maestru tactician - antrenorul Thomas Tuchel, care a preluat echipa la jumătatea sezonului trecut, şi i-a condus către cel mai prestigios trofeu european, UEFA Champions League.

Celelalte favorite au diferite slăbiciuni - Liverpool are lotul limitat (accidentări), Manchester City nu are un atacant de top, iar Manchester United este condusă de un antrenor neexperimentat. Chelsea pare să fie echipa care stă bine la toate capitolele.

Favoriţi la Câştigarea Premier League

În momentul de faţă, pe baza cotelor oferite de cele mai reputate case de pariuri, Manchester City este în continuare echipa favorită să câştige Premier League, dar Chelsea şi-a îmbunătăţit mult şansele în urma evoluţiilor din primele etape şi este considerată de unii specialişti chiar favorită.

Topul echipelor favorite să câştige Premier League în 2021/2022

1. Manchester City / Cote: 2.63 (13/8) / Probabilitate: 38%
2. Chelsea / Cote: 2.88 (15/8) / Probabilitate: 35%
3. Liverpool / Cote: 4.50 (7/2) / Probabilitate: 22%
4. Manchester United / Cote: 5.50 (9/2) / Probabilitate: 18%

Fiecare ediţie a primei ligi engleze pare lungă şi dificilă pentru că majoritatea echipelor se luptă cu înverşunare pentru fiecare metru pătrat de gazon pe toată durata sezonului. Datorită acestui nivel de efort şi a durităţii caracteristice campionatului britanic, accidentările sunt foarte comune pe parcursul unui sezon, iar adesea echipa cu o bancă de rezerve valoroasă ajunge să aibă cea mai bună şansă pentru câştigarea Premier League.

Chiar dacă Manchester City joacă probabil cel mai frumos fotbal din Anglia, câteva accidentări pot schimba complet şansele grupării lui Guardiola. Pe parcursul unui sezon întreg, nu credem că există echipă cu şanse mai bune decât Chelsea pentru câştigarea Premier League, chiar dacă acest lucru nu este evidenţiat de cote momentan. 

Afla mai multe despre: premier league 

viewscnt
Articole similare