Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Carl Nassib, primul jucător de fotbal american din NFL care recunoaşte că este homosexual

Carl Nassib, primul jucător de fotbal american din NFL care recunoaşte că este homosexual

NFL

Comentarii

Carl Nassib, de la echipa Las Vegas Raiders, a devenit, luni, primul jucător de fotbal american din NFL care a recunoscut că este homosexual.

"Vreau să anunţ că sunt gay. Am ascuns mult timp asta, dar acum pot să spun că ma simt liber şi am curajul să recunosc acest lucru. Le mulţumesc tuturor că mă înţeleg. Am o viaţă bună, am o familie deosebită, colegi şi antrenori care mă înţeleg iar asta mă face fericit. Nu mai vă ascundeţi de ce sunteţi cu adevărat", a declarat defensive end-ul lui Raiders. 

Fundaşul de 28 de ani este primul jucător în activitate al unei echipe din NFL care recunoaşte că este homosexual.

El speră că exemplul său va fi urmat şi de alţi sportivi homosexuali.

Carl Nassib a anunţat şi că va dona 100.000 de dolari asociaţiei The Trevor Project, un ONG de prevenire a sinuciderilor în rândul tinerilor din comunitatea LGBTQ din SUA.

Nassib evoluează pentru cei de la Las Vegas Raiders din 2020, în trecut a mai evoluat pentru Cleveland Browns şi Tampa Bay Buccaneers. NFL (National Footbal League) este întrecerea sportivă cu peste 11,5 miliarde de euro încasări. Salariul lui Nassib este de 8,2 milioane de dolari pe sezon şi mai are contract cu echipa din Las Vegas până în 2023.

Afla mai multe despre: nfl 

viewscnt
Articole similare