Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Câştigător de Liga Campionilor, la Dinamo! După ce a scris istorie în Germania, Stelian Moculescu va antrena în premieră o echipă românească de volei

Câştigător de Liga Campionilor, la Dinamo! După ce a scris istorie în Germania, Stelian Moculescu va antrena în premieră o echipă românească de volei galerie foto

Sporturi

Comentarii

Moment istoric pentru voleiul românesc. Câştigător al Ligii Campionilor în 2007, antrenorul Stelian Moculescu va antrena pentru prima dată în prima ligă masculină din România.

Stelian Moculescu, antrenor la echipa de volei a lui Dinamo

Convins de Dinamo să revină în activitate după ce se retrăsese, tehnicianul care a scris istorie în Germania spune că filosofia după care îşi alege jucătorii este neschimbat, conform Sportsnet.ro.  

„E destul de simplu: muncă, muncă şi încă o dată muncă. Jucătorul trebuie să aibă talentul să muncească, să fie lucid, să ştie, să aibă o proprie răspundere pentru el şi pentru corpul său şi pentru tot ceea ce face”, spune Stelian Moculescu, antrenorul lui Dinamo. 

Pe banca dinamoviştilor, Stelian Moculescu va sta alături de Bogdan Tănase, care a renunţat după 8 ani la o carieră de antrenor principal pentru a-i fi secund din nou mentorului său, cu care a mai colaborat la formaţia germană Friedrichshafen.  

„Pentru mine, domnul Moculescu reprezintă un model în volei şi e singurul om pentru care aş mai merge antrenor secund la o echipă de club. M-am bucurat enorm când am auzit că vrea să revină în volei şi mai ales în România, şi n-am stat deloc pe gânduri. E o bucurie să fiu alături de Stelu, consider că deşi am stat 3 ani lângă dumnealui, mai am multe de învăţat”, a declarat secundul Bogdan Tănase.

Rămas în Germania în 1972, Stelian Moculescu a venit de atunci foarte rar în România. Spune că a continuat să vorbească în română graţie jucătorilor sau colaboratorilor români pe care i-a avut la echipele la care a activat.  

„Am fost rar în România. Am fost înconjurat şi de români. L-am avut pe Mihai Pădureţu la Dachau, i-am avut pe Bogdan Olteanu, pe Adi Aciobăniţei, pe Adi Gontariu şi cu ei am vorbit româneşte şi mi-a prins bine. Merge din ce în ce mai bine”, a adăugat Stelian Moculescu.

Considerat cel mai mare antrenor din istoria Germaniei, Stelian Moculescu spune că nu i-a fost greu să accepte oferta dinamoviştilor, pentru că acolo s-a reîntâlnit cu foşti elevi de-ai săi. Tocmai de aceea, s-a înţeles destul de repede cu „alb-roşii”. 

„A fost destul de simplu. Adi Gontariu a fost jucătorul meu la Friedrichshafen, am câştigat ultimul campionat cu el şi cu Bogrdan Tănase şi ei m-au prelucrat atâta timp să reiau activitatea de antrenor şi am făcut-o. A fost o provocare, hai să venim să facem o treabă bună”, a mai spus noul antrenor al lui Dinamo. 

Tehnicianul care a cucerit Liga Campionilor în 2007 şi care a condus aproape un deceniu naţionala Germaniei, cu care s-a calificat şi la Jocurile Olimpice din 2008, spune că nu are multe de inoculat sportivilor dinamovişti din cultura germană.  

Tehnicianul în vârstă de 73 de ani recunoaşte că încă îi place să lucreze cu sportivii tineri, aşa cum a făcut-o toată cariera.  

Nu mai fusese de 50 de ani în Bucureşti 

Revenit la Bucureşti după mai bine de 50 de ani, tehnicianul originar din Braşov spune că totul în Capitală este schimbat faţă de cum ştia. Totuşi, nu e speriat de stilul de a conduce al bucureştenilor.  

„Eu am plecat în ‘72, atunci am fost ultima dată în Bucureşti. Nu cred că se mai poate compara cu Bucureştiul din 1972. Sunt locuri foarte frumoase, mai sunt şi locuri care încă nu s-au redresat, dar toate lucrurile au nevoie de timp. Stilul meu de a conduce nu se deosebeşte prea mult de cum se conduce aici. În afară că nu mă băgam în intersecţie, dar în rest e totul OK”, a recunoscut Stelian Moculescu.

În campionatul care va începe pe 14 octombrie, Stelian Moculescu se va întâlni ca adversar cu câţiva dintre foştii săi elevi de la naţionala României. Azi ei sunt antrenori, precum Laurenţiu Lică la Corona Braşov sau Sergiu Stancu, la Arcada Galaţi. Reputatul tehnician spune că se bucură să în vadă pe bancă, pentru că ăsta e mersul firesc al lucrurilor.  

„Îmi face plăcere să văd oameni tineri care vin şi vor să preia sceptrul pentru a conduce voleiul mai departe. Trebuie să fie şi e foarte bine pentru că trebuie si o schimbare. EI au trăit alte lucruri, au jucat afară şi au văzut şi fac şi se vede în rezultate că fac treabă bună”, a încheiat antrenorul lui Dinamo, Stelian Moculescu.

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: stelian moculescustelian moculescu dinamostelian moculescu voleivolei dinamo 

viewscnt
Articole similare