Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cătălin Golofca nu a rezistat decât patru luni la CFR Cluj. Este dorit de o formaţie din Liga 1. "Îi vom întinde o mână de ajutor"

Cătălin Golofca nu a rezistat decât patru luni la CFR Cluj. Este dorit de o formaţie din Liga 1. "Îi vom întinde o mână de ajutor"

Fotbal

Comentarii

Fotbalistul Cătălin Golofca trece din nou printr-un impas profesional. Pentru a doua oară în carieră face pasul către o formaţie cu pretenţii la cupele europene, însă acolo clachează, ceva se întâmplă, iar acesta devine rezervă. În plus, personalitatea jucătorului face ca relaţia antrenor-jucător să nu fie deloc una uşoară.

Întors la FC Botoşani după "eşecul" de la FCSB, Cătălin Golofca a început ca din tun acest sezon competiţional. În primele şapte etape, a jucat în şase dintre ele şi a reuşit să marcheze un gol şi să ofere CINCI pase de gol. Forma foarte bună l-a propulsat rapid în atenţia lui Dan Petrescu, iar acesta l-a transferat la CFR Cluj, contra sumei de 500.000 de euro, sumă care ar urma să intre în conturile moldovenilor abia acum, în luna ianuarie, la patru luni distanţă.

Aventura lui Golofca la CFR Cluj nu pare să fie una de bun augur sau de lungă durată. Din cele 15 etape prinse în tricoul clujenilor, Golofca a fost titular într-un singur meci, pierdut împotriva celor de la FC Botoşani, scor 1-2, iar în alte trei rânduri a intrat pe parcurs. În plus, Dan Petrescu l-a lăsat în afara lotului în alte cinci etape de campionat. Faptul că a strâns doar 180 de minute în acest sezon pentru CFR Cluj, l-a determinat pe Golofca să-şi ceară plecarea, însă ofertele din străinătate lipsesc cu desăvârşire. În Liga 1, Golofca a evoluat deja pentru două formaţii, iar o a treia formaţie i-ar aduce automat suspendarea, fiind interzisă de regulament legitimarea la mai mult de două cluburi într-un sezon din aceeaşi competiţie. Astfel, colacul său de salvare poate veni tot de la Botoşani, acolo unde Marius Croitoru îl aşteaptă cu braţele deschise.

"Noi încercăm să-l ajutăm pe Golofca, în cel mai rău caz, pentru că el nu are unde pleca. El a jucat deja pentru două echipe în acest an competiţional, iar dacă CFR nu se va mai baza pe serviciile lui, vă daţi seama că îi vom întinde o mână de ajutor, pentru că practic copilul nu are unde să se ducă să joace în acest an", a declarat antrenorul celor de la FC Botoşani, Marius Croitoru, la Telekom Sport.

În Liga 1, FC Botoşani este pe locul şapte, cu patru etape înainte de închierea sezonului regulat, şi luptă pentru accederea în play-off-ul competiţiei.

  • Cota de piaţă a lui Cătălin Golofca, conform Transfermarkt, este de 650.000 de euro
  • 107 meciuri, 22 de goluri şi 19 pase de gol are Golofca pentru FC Botoşani
  • 15 meciuri, un gol şi o pasă de gol are Golofca la FCSB
  • 7 meciuri şi o pasă de gol are Golofca la CFR Cluj

Afla mai multe despre: fotbalbotosanigolofca 

viewscnt
Articole similare