Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cătălin Hîldan semnase cu o echipă din Seria A, înainte de tragedia de la Olteniţa. "Trebuia să ajungă, semnase"

Cătălin Hîldan semnase cu o echipă din Seria A, înainte de tragedia de la Olteniţa. "Trebuia să ajungă, semnase"
Comentarii

"Unicul Căpitan" al celor de la Dinamo, Cătălin Hîldan, cel care s-a stins din viaţă pe 5 octombrie 2000, ar fi trebuit să ajungă în Seria A la finalul acelui sezon. Semnase deja un contract cu o formaţie de tradiţie din Peninsulă.

Mijlocaşul în vârstă de 24 de ani intrase în circuitul echipei naţionale a României şi era unul dintre cei mai apreciaţi jucători români. Rapid a intrat şi în atenţia cluburilor din Occident. Cea mai insistentă formaţie era Lecce, din Serie A, acolo unde preşedinte era Pantaleo Corvino, cel care a dus lupte grele să-l convingă pe Ioan Becali să-l direcţioneze spre echipa sa. Şi Cătălin Hîldan nu era singurul.

"Când eu eram la Lecce am fost foarte aproape să îi aducem pe Marius Niculae şi pe Cătălin Hâldan. Niculae s-a răzgândit în ultimul moment. Iar Hâldan trebuia să ajungă şi el la Lecce şi deja semnase un contract cu câteva zile înainte să moară", a spus Corvino, în urmă cu 8 ani.

Informaţia a fost confirmată peste ani şi de agentul de la acea vreme a jucătorului, Ioan Becali, într-o conferinţă de presă: "Eu am mai facut afaceri cu Corvino. Transferasem un mijlocas roman la Lecce, insa fotbalistul a murit".

Din ce cauză a decedat Cătălin Hîldan ?

Cătălin Hîldan a insistat să ducă toate cele 90 de minute al partide amicale pe care Dinamo o disputa la Olteniţa, pe 5 octombrie 2000. Se simţea bine, în formă, iar la pauză i-a spus secundului Cornel Ţălnar că nu a obosit şi că va juca şi în partea a doua, până va obosi. În minutul 74 al partidei, Cătălin s-a prăbuşit din senin pe teren. Au fost ultimele momente ale unei vieţi trăite intens. Anevrism cerebral a fost verdictul medicilor…

  • 6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris "Unicul Căpitan" pentru Dinamo în perioada 1994-2000.
  • 2000 este anul în care Cătălin Hîldan a cucerit eventul cu echipa din Ştefan cel Mare.
  • 8 selecţii şi un gol a adunat "Unicul Căpitan" la echipa naţională a României.
  • 3 februarie 1976 este data la care s-a născut Cătălin Hîldan, la Brăneşti"

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare