Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Câţi bani pierde Răzvan Raţ din cauza conflictului din Ucraina! ”Sunt pe minus cu patru milioane de euro!”

Câţi bani pierde Răzvan Raţ din cauza conflictului din Ucraina! ”Sunt pe minus cu patru milioane de euro!”

Diverse

Comentarii

Fostul jucător de la Şahtior Doneţk, Răzvan Raţ, a vorbit despre afacerile pe care le are în oraşul unde a petrecut 10 ani de zile.

Răzvan Raţ a jucat la Şahtior în perioada 2003 şi 2013. El a plecat de la ucraineni înainte să înceapă conflictul din Donbas. Înainte de a pleca, el a cumpărat mai multe proprietăţi imobiliare în valoare de 4 milioane de euro, iar investiţia nu o mai poate recupera din cauza tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. 

”Sunt pe minus cu patru milioane de euro!”

”Eu am casă în Doneţk, am proprietăţi, dar nu am reuşit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Şahtior. De proprietăţile mele au grijă nişte foşti angajaţi, foştii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate. 

Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăţilor practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului... Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populaţie, în 2014-2015”, a declarat Răzvan Raţ, potrivit Sport.ro.

Mai mult decât atât, fostul jucător al echipei naţionale a mărturisit că are rude atât în Doneţk, de unde este soţia sa, cât şi din Lugansk, zone care au fost declarate ”independente” faţă de Ucraina.

”Soţia mea e din Doneţk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viaţă, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Doneţk, iar rudele de la gradul doi încolo, veri, unchi, mătuşi, sunt prin Lugansk. Nu am vorbit cu cei rămaşi acolo, după ce Vladimir Putin a semnat recunoaşterea republicilor separatiste. 

Dar se schimbaseră lucrurile din 2014, aveau o conducere şi o organizare paralele de Ucraina, nu mai erau conduse de la Kiev, funcţionau independent. Zona aia era ruptă de Ucraina, aveau propriul parlament, propriile ministere... Este aceeaşi situaţie din Transnistria sau din Georgia”, a mai spus Răzvan Raţ.

Afla mai multe despre: raţ-ucraina-şahtior 

viewscnt
Articole similare