Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Caz şocant descoperit în fotbalul internaţional! Un fost jucător făcea trafic cu minori. Condiţiile incredibile în care erau ţinuţi

Caz şocant descoperit în fotbalul internaţional! Un fost jucător făcea trafic cu minori. Condiţiile incredibile în care erau ţinuţi
Comentarii

FIFPro, Sindicatul Internaţional al Fotbaliştilor, a descoperit un caz şocant în Laos, Asia. Mai mulţi copii din Liberia au fost legitimaţi la o academie ilegală şi au parte de un tratament revoltător. Copiii dorm şi câte 30, pe podea, într-o încăpere aflată în incinta stadionului.

FIFA a interzis transferul de jucători sub 18 ani în cluburi şi academii din străinătate, tocmai pentru a pune piedică traficului de copii. Însă academia Champasak United, din Laos, a încălcat grav această regulă. Potrivit BBC, mai mult de 14 copii au fost victima traficului în Asia şi au fost forţaţi să semneze contracte cu Champasak United. Acolo, au dat peste condiţii sub orice critică.

Kesselly Kamara, un junior de doar 14 ani, din Liberia, care a apucat deja să joace pentru Champasak United, povesteşte că a fost obligat să semneze un contract pe şase ani, dacă vrea să joace în echipa mare. În contract scria că va avea salariu şi va fi ajutat să se acomodeze, dar n-a fost plătit niciodată şi a fost ”cazat” pe podeaua unei încăperi de la stadion:

”Este foarte greu, nu poţi să pui 30 de oameni să doarmă într-o cameră”, spune Kamara. Cazul acestui copil a avut un final fericit, deoarece a reuşit să revină în ţara natală şi acum joacă pentru o echipă din prima ligă a Liberiei.



Academia îi aparţine lui Alex Karmo, fost internaţional liberian. Acesta s-a folosit de faima sa şi i-a încântat pe tinerii jucători din Liberia cu promisiunea unui viitor mai bun. Au fost astfel de acord să meargă în Laos, la academia Champasak United. Aici, şi-au dat însă seama că promisiunile primite n-au nicio legătură cu realitate. Erau obligaţi să doarmă pe jos şi primeau doar două mese pe zi.

”Este o academie-fantomă, care n-a funcţionat niciodată legal. Este o academie care n-are antrenorm, n-ar medic. Alex Karmo era antrenorul, managerul, totul. Este total absurd”, spune pentru BBC jurnalistul liberian Wleh Bedell. Alex Karmo, fost fundaş de meserie, îi aduce pe aceşti copii la academia sa, care joacă în prima ligă din Laos şi apoi încerca să-i vândă către alte cluburi din Asia.

Potrivit FIFPro, federaţia din Laos a fost amendată de FIFA cu 700.000 de dolari pentru că a fost de acord să înregistreze copii sub 18 ani şi că a fost de acord cu activitatea de la Champasak United.

Afla mai multe despre: fifprofifalaos,  

viewscnt
Articole similare