Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cazul ciudat al jucătorului care a vrut să se transfere la CFR, dar a semnat cu FCSB şi acum regretă. Petrescu: ”Îi doresc succes, este un fotbalist excelent”

Cazul ciudat al jucătorului care a vrut să se transfere la CFR, dar a semnat cu FCSB şi acum regretă. Petrescu: ”Îi doresc succes, este un fotbalist excelent”

Superliga

Comentarii

Un jucător transferat în vară de FCSB a ajuns rezervă de lux şi sunt şanse foarte mari să plece în această iarnă. Dan Petrescu nu-şi explică motivul pentru care Cristi Manea nu a reuşit să se impună la FCSB, după ce a jucat excelent la EURO 2020. În vară, Cristi Manea a încercat să revină la CFR, dar până la urmă a ajuns la FCSB.

Cristi Manea a fost în vară transferat de FCSB şi atunci a fost considerată o mare lovitură. Fundaşul de 22 de ani a avut până atunci două sezoane în care a fost titular la CFR Cluj, alături de care a luat două titluri. În plus, la Campionatul European de Tineret din Italia a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României.

Însă transferul lui Cristi Manea la FCSB n-a fost un succes. Fundaşul dreapta a fost luat sub formă de împrumut de la Apollon Limassol şi are doar patru apariţii pentru FCSB: două în campionat şi două în Cupă. Manea nu a primit prea multe şanse şi pe postul său a fost preferat Valentin Creţu.

Dan Petrescu, cel care l-a antrenat timp de două sezoane pe Cristi Manea, spune că tânărul jucător are calităţi excepţionale şi doar cei de la FCSB pot explica de ce nu a primit mai multă încredere:

”(Este puţin surprinzător că un jucător care a făcut o figură frumosă la EURO să ajungă rezervă?) Îmi pare rău pentru Cristi. La CFR a jucat foarte bine doi ani. Ne-a ajutat. Este un jucător care şi-a făcut datoria la CFR Cluj. După ce a plecat, nu mai pot să spun nimic despre el. Nu ştiu ce a fost cu el. Cei de acolo vă pot spune. Eu îi doresc succes, pentru că este un jucător excelent şi un jucător foarte bun”, a declarat Dan Petrescu.

Cristi Manea a încercat să se transfere la CFR Cluj

Împrumutul lui Cristi Manea la CFR Cluj a expirat în vară şi a fost nevoit să plece după doi ani petrecuţi în Gruia. Marius Bilaşco, director de scouting la CFR Cluj, a dezvăluit la Telekom Sport că Manea a încercat să revină la CFR Cluj, chiar înainte să semneze cu FCSB:

”După ce şi-a terminat împrumutul la noi, Cristi Manea a avut foarte multe discuţii la sume de transfer pe care noi nu puteam să le plătim. Inevitabil, noi ne-am reorientat şi am adus alţi jucători pe care am putut să îi transferăm. Ne-a transmis semnale, ne-a căutat că ar vrea să vină la CFR”, a dezvăluit Bilaşco la Telekom Sport.

Motivul pentru care Dan Petrescu n-a mai putut să-l transfere în vară pe Cristi Manea a ţinut de suma de transfer pe care i-a fixat-o Apollon Limassol. Ciprioţii au încercat să profite de perioada bună pe care Cristi Manea o traversa şi au cerut nu mai puţin de patru milioane de euro, pretenţii financiare pe care CFR Cluj nu le-a acceptat.

De altfel, aici ar putea fi şi explicaţia pentru faptul că Manea n-a jucat mai mult la FCSB. Cristi Manea a fost împrumutat până în vara viitoare, cu opţiune pentru un transfer definitiv, însă Gigi Becali nu pare dispus să-i achite clauza.

Afla mai multe despre: cristi manea 

viewscnt
Articole similare