Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cazul lui Ioan Niculae, subiect de discuţie în străinătate. Ce scriu elveţienii despre situaţia de la Astra Giurgiu: „Haos. Proprietar miliardar după gratii şi salarii neplătite”

Cazul lui Ioan Niculae, subiect de discuţie în străinătate. Ce scriu elveţienii despre situaţia de la Astra Giurgiu: „Haos. Proprietar miliardar după gratii şi salarii neplătite”

Superliga

Comentarii

Presa din Elveţia scrie despre cazul lui Ioan Niculae (66 de ani), mai exact, despre cum patronul miliardar a ajuns după gratii.

De asemenea, elveţienii îşi compătimesc patriotul şi scriu despre situaţia lui Sebastien Wuthrich (30 de ani), fotbalistul elveţian care a semnat un contract pe doi ani cu Astra. 
Proprietarul miliardar al clubului său, Astra Giurgiu, este după gratii. Salariile nu mai sunt plătite. Jucătorul originar din Neuchatel tocmai îşi câştigase locul de titular", notează cotidianul.
Drumul crucii a început la Servette Geneva iarna trecută. Cum nu s-a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului, clubul l-a trimis pe Sebastien Wuthrich în tribune, având de pierdut atât jucătorul, cât şi echipa. (...) Fotbalistul din Neuchatel a trebuit să aştepte până în octombrie pentru a semna cu Astra Giurgiu, din prima divizie din România. Începutul unei aventuri nebuneşti care nu se mai termină, o ultimă răsturnare de situaţie fiind încarcerarea miliardarului care deţine clubul, Ioan Niculae. Cu Astra, totul era clar la început. „Antrenorul mă voia, totul era planificat. Cum nu mai jucasem de nouă luni, a fost prevăzut să revin gradual pe teren. Jucam câteva minute, din ce în ce mai mult, ca să regăsesc ritmul şi un loc de titular''.
 
Primul necaz: antrenorul care conta pe el (Alexandru Radu) a fost demis după patru meciuri, în noiembrie 2020. „Iar noul antrenor juca mai defensiv, spune Wuthrich. Am simţit de la început că ar putea fi complicat pentru mine şi aşa a fost. Eram mereu convocat, însă pe bancă, şi lucrurile stăteau prost cu timpul de joc. M-am stăpânit. Chiar am cerut să plec, să fiu împrumutat până la finalul sezonului. Un club din România era foarte interesat, dar Astra a refuzat. Lucrurile apoi s-au aranjat, din fericire", scrie Le Matin, citat de Agerpres.
Lucrurile au mers poate mai bine pentru mijlocaşul elveţian după o discuţie a vicepreşedintelui clubului cu antrenorul Eugen Neagoe, care a auzit mesajul, notează cotidianul. „Pe 28 ianuarie, la meciul cu CFR Cluj, Wuthrich este titular în premieră. Joacă 55 de minute, scorul e 1-1, calităţile lui tehnice impresionează. De atunci, este de fiecare dată în unsprezecele de start, joacă pe aproape toată durata meciurilor şi rezultatele sunt bune: trei victorii, două egaluri şi o înfrângere în care este titular".
 
„Am ajuns la trei goluri şi un assist. Totul merge bine, dacă n-ar fi pentru salarile neplătite şi pentru situaţia patronului", a concluzionat jucătorul.
Wuthrich, câştigător al Cupei Elveţiei, a mai evoluat la FC Sion, Neuchatel Xamax, Servette Geneva, Aarau, dar şi la Montpellier.

Afla mai multe despre: astra giurgiuioan niculaesebastien wuthrich 

viewscnt
Articole similare