Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cazurile de Covid-19 au pornit alarma în naţionala Spaniei! Luis Enrique a mai convocat trei jucători

Cazurile de Covid-19 au pornit alarma în naţionala Spaniei! Luis Enrique a mai convocat trei jucători
Comentarii

Selecţionerul Spaniei, Luis Enrique a convocat în total patru jucători după ce mijlocaşul Sergio Busquets a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat federaţia spaniolă (RFEF).

Temându-se de alte cazuri de Covid-19 în lot, Luis Enrique a mai convocat trei jucători

În afara mijlocaşului Brais Mendez de la Celta Vigo, adus din Grecia, unde se afla în vacanţă, Enrique i-a chemat de urgenţă la prima reprezentativă pe Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United) şi Carlos Soler (Valencia CF).

Selecţionerul se teme că Busquets ar fi putut transmite virusul altor coechipieri, deoarece, potrivit presei spaniole, jucătorii au mâncat împreună la restaurant, duminică, în ziua în care fotbalistul Barcelonei a fost testat pozitiv.

Din acest motiv, cei patru nou-convocaţi se vor antrena separat de lot, într-o bulă paralelă.

Federaţia spaniolă a anunţat că este posibilă convocare altor jucători în afara celor patru. Astfel, un alt grup de fotbalişti ar putea fi chemat să urmeze aceeaşi procedură după meciul împotriva Lituaniei, de marţi, antrenându-se la ore diferite de grupul actual. Includerea lor definitivă în echipa Euro 2020 va depinde de rezultatele testelor PCR din zilele următoare.

"În aşteptarea posibilelor consecinţe pe care le-ar putea aduce testul pozitiv al lui Sergio Busquets, corpul de antrenori a decis să formeze un grup de fotbalişti pentru a efectua antrenamente în următoarele zile sub ordinele lui Luis Enrique, într-o bulă paralelă. În acest sens, marţi, jucătorii Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia CF) şi Brais Mendez (RC Celta) se vor pregăti la Las Rozas. În plus, odată cu încheierea jocului împotriva Lituaniei, un mic grup de fotbalişti care încă nu au fost confirmaţi se va alătura antrenamentelor echipei de seniori în aceleaşi condiţii precum cei de mai sus. Se vor antrena în momente diferite şi nu se vor amesteca în niciun fel cu cei convocaţi iniţial. Jucătorii invitaţi la antrenamente vor rămâne în afara bulei de la Ciudad del Futbol şi vor merge zilnic la Las Rozas după ce au trecut testele. Incorporarea lor definitivă pe lista Euro 2020 va fi evaluată pe baza rezultatelor obţinute în zilele următoare", a precizat RFEF.

Diagnosticat pozitiv cu Sars-CoV-2, Sergio Busquets a fost constrâns să părăsească selecţionata Spaniei, cu câteva zile înainte de Euro-2020. În conformitate cu regulile sanitare, jucătorii spanioli au fost plasaţi în izolare.

Totuşi, Spania va juca un meci amical cu Lituania, marţi, la Leganes, în care vor evolua jucători de la naţionala de tineret.

Nouă din cei 24 de fotbalişti spanioli convocaţi pentru Euro-2020 au avut deja Covid-19 (Eric Garcia, José Luis Gaya, Aymeric Laporte, Thiago Alcantara, Fabian Ruiz, Mikel Oyarzabal, Ferran Torres şi Adama Traoré).

Spania începe Euro-2020 la 14 iunie, cu Suedia.

Faptul că jucătorul spaniol Sergio Busquets a fost testat pozitiv cu Covid-19 a creat o adevărată polemică în Spania, unde fotbaliştii ce vor participa la Euro-2020 nu au fost încă vaccinaţi.

Potrivit As, federaţia spaniolă cere de două luni vaccinarea jucătorilor, însă Ministerul Sănătăţii a refuzat.

În Spania, vaccinarea nu este încă deschisă tuturor şi, prin urmare, jucătorii naţionalei nu erau o prioritate. Cu toate acestea, federaţia a solicitat, vineri, o execpţie în perspectiva Euro-2020. Potrivit presei spaniole, jucătorii primei reprezentative ar trebui să fie vaccinaţi în cele din urmă, marţi, cu vaccinul cu doză unică de la Johnson&Johnson.

 

Afla mai multe despre: luis enriquespania 

viewscnt
Articole similare