Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a declarat selecţionerul Austriei după victoria în faţa României. Franco Foda a plecat după meci la înmormântarea unuia dintre prietenii săi

Ce a declarat selecţionerul Austriei după victoria în faţa României. Franco Foda a plecat după meci la înmormântarea unuia dintre prietenii săi

Echipa națională

Comentarii

Franco Foda, selecţionerul Austriei, a declarat că victoria cu 1-0 în faţa României a fost meritată. În acelaşi timp, antrenorul în vârstă de 54 de ani susţine că ”tricolorii” ar fi putut scoate mai mult dacă ar fi fructificat două-trei contraatacuri periculoase pe care le-au avut în repriza a doua. Franco Foda a plecat din România imediat după meci, pentru a asista la înmormântarea unuia dintre prietenii săi.

Austria s-a impus cu 1-0 în faţa României, în etapa a patra din grupele Ligii Naţiunilor. Scorul la pauză a fost 0-0, după o primă repriză în care austriecii n-au ieşit foarte mult în evidenţă. Franco Foda a explicat de ce lucrurile s-au schimbat în partea a doua.

Ce a declarat selecţionerul Austriei după victoria cu România

Franco Foda spune că jucătorii săi n-au făcut o primă repriză foarte bună. Însă a schimbat sistemul la pauză şi România a fost surprinsă. Foda susţine că Austria a controlat jocul după ce a trecut la 4-2-3-1, dar spune că şi ”tricolorii” puteau marca în repriza a doua:

”În prima repriză am făcut prea multe greşeli în situaţii simple, pe faza de construcţie şi de multe ori a trebuit să alergăm după mine. (n.r. la pauză a schimbat sistemul în 4-2-3-1) După aceea, am avut un control mai bun, am avut o posesie mai bună a mingii şi am avut multe recuperări. După pauză, românii au tratat prost două-trei contraatacuri bune, aşa că am fost cam norocoşi”, a declarat Franco Foda, citat de kleinezeitung.at.

Franco Foda a plecat din România imediat după meci

Selecţionerul Austriei n-a avut prea mult timp să se bucure pentru victoria cu România. Foda a ţinut să asiste la înmormântarea lui Gerald Stockenhuber, fost preşedinte la Sturm Graz şi bun prieten cu selecţionerul Austriei. Cei doi au avut o reacţie excelentă după ce au reuşit să câştige titlul cu Sturm Graz în 2011. 

Gerald Stockenhuber a murit pe data de 10 octombrie şi a fost înmormântat în această dimineaţă. Pentru a asista la funeralii, Franco Foda a plecat cu avionul spre Nurnberg, de unde a condus 5 ore până la Graz: ”Îmi doresc foarte mult să fiu acolo, la ultima sa călătorie. Gerald a fost nu numai un preşedinte grozav, ci şi o persoană specială”, a spus selecţionerul Austriei. 

Afla mai multe despre: franco foda 

viewscnt
Articole similare