Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a făcut Bergodi când a ajuns la Sfântu Gheorghe: ”Am mâncat un gulaş şi m-am oprit la o biserică catolică”. Detalii despre cariera italianului

Ce a făcut Bergodi când a ajuns la Sfântu Gheorghe: ”Am mâncat un gulaş şi m-am oprit la o biserică catolică”. Detalii despre cariera italianului

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

În cadrul unui interviu, Cristiano Bergodi a vorbit despre venirea la Sepsi şi carierele de jucător şi antrenor.

Cristiano Bergodi, noul antrenor al echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe, a împlinit pe 14 octombrie vârsta de 57 de ani. De-a lungul carierei, el a antrenat mai multe echipe în România şi, potrivit spuselor sale, peste tot s-a adaptat foarte repede.

Într-un interviu pentru lpf.ro, el se autocaracterizează drept un om bun, neranchiunos, credincios şi susţine importanţa ca un jucător să aibă dorinţa de a învăţa în permanenţă, indiferent de vârstă.

Ce a făcut Bergodi când a ajuns la Sfântu Gheorghe

În general, nu au fost surprize. Echipa are maximă disponibilitate de a munci, de a implementa ideile mele. Am găsit un grup unit, jucătorii au ambiţia de a obţine rezultate.

Când am ajuns la Sepsi OSK, moralul echipei nu era unul foarte bun din cauza rezultatelor şi atunci a fost nevoie să vorbesc cu jucătorii, să le insuflu încredere că pot face performanţă.

E mult de muncă, dar un antrenor trebuie analizat după două-trei luni şi atunci eu am fixat ca punct de reper pauza de iarnă. Am mai fost şi înainte în Sfântu Gheorghe, ca antrenor al altor echipe, am jucat atunci pe stadionul Municipal.

Ştiam această zonă, ştiam că majoritatea populaţiei este de etnie maghiară. Am venit în România în urmă cu 16 ani, am lucrat la Iaşi, Cluj, Bucureşti, Craiova sau Târgu Mureş şi peste tot m-am adaptat foarte repede, deci sunt sigur că şi aici se va întâmpla la fel.

Sincer, încă nu am avut încă timp să vizitez oraşul. M-am dus doar într-o seară în centru. Sunt un om credincios şi m-am oprit la biserica catolică, care se află în Parcul Central.

Era închisă atunci, dar am spus o rugăciune, după care m-am dus acasă. Am mâncat şi gulaş, şi îmi place, dar aşa cum am mai spus eu mă adaptez foarte repede, chiar şi la capitolul mâncare", a declarat Bergodi.

El a fost întrebat care sunt calităţile care îl definesc. "Consider că sunt un om bun, nu sunt ranchiunos şi chiar dacă îl cert pe un jucător, în câteva minute îmi trece supărarea.

Am fost jucător şi atunci ştiu cum gândesc ei. Nu suntem cu toţii la fel, fiecare avem plusuri şi minusuri, avem momente bune şi mai puţin bune, iar atunci eu trebuie să fiu un fel de frate mai mare pentru ei, să purtăm un dialog permanent.

Un antrenor trebuie să ştie fotbal, jucătorii te simt imediat dacă ai lacune în acest sens. La fel, sunt foarte importante relaţiile umane cu jucătorii.

Stăm foarte mult timp împreună şi atunci antrenorul trebuie să se comporte, cum am mai spus, ca un frate mai mare cu ei. Nu sunt un antrenor dur, ci consider că jucătorul trebuie respectat chiar dacă uneori greşeşte.

Cu toţii greşim, chiar şi antrenorii, iar dacă un jucător repetă aceeaşi greşeală prefer să-i explic de mai multe ori, iar la un moment dat tot va înţelege.

Nu cred că există jucătorul perfect. Cel mai important este ca un jucător să aibă dorinţa de a învăţa în permanenţă, indiferent de vârstă.

De asemenea, este foarte important ca el să pună pe primul plan echipa, şi nu persoana lui", a spus tehnicianul celor de la Sepsi.

Bergodi are un tricou de joc la care nu ar renunţa niciodată. "Este un tricou de joc de la Lazio. În Italia, prima oară în 1996, a fost inscripţionat şi numele jucătorului pe spatele tricoului, iar aceasta este primul tricou pe care apărea numele Bergodi.

Am ales numărul 20 fiindcă atunci când Italia a câştigat Campionatul Mondial în Spania îmi plăcea foarte mult de Paolo Rossi, Pablito, şi el juca cu numărul 20.

Cel mai mare vis al meu a fost să ajung fotbalist. De mic copil, capul meu era doar la fotbal şi îmi doream să ajung să joc în Serie A, iar acest vis al meu s-a adeverit.

Am reuşit să joc multe meciuri în Serie A, am trăit momente extraordinare ca jucător şi pot să spun că sunt om norocos că am avut şi am o meserie care îmi place. Din păcate, mulţi oameni nu au acest noroc de a avea o meserie pe care s-o practice cu plăcere".

Întrebat ce întrebare i-ar adresa antrenorului Bergodi dacă ar fi jurnalist, italianul a răspuns: "Cred că l-aş întreba: 'Când o să câştigi un titlu în România?'.

În 2005, am venit prima oară în România, am antrenat aici echipe foarte bune, am fost şi foarte aproape de titlu cu Craiova.

Am ajuns la o maturitate ca antrenor, studiez, citesc foarte mult şi mi-aş dori ca să câştig şi un titlu. Cred că se pot face lucruri foarte bune la Sepsi OSK, dar este nevoie de răbdare.

Am întâlnit oameni serioşi aici, consider că relaţia va fi una foarte bună cu conducerea şi împreună putem dezvolta acest club din punct de vedere sportiv".

Afla mai multe despre: cristiano bergodi 

viewscnt
Articole similare