Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a făcut Rădoi după calificarea la European? "Am sunat la cluburi şi i-am rugat asta!"

Ce a făcut Rădoi după calificarea la European? "Am sunat la cluburi şi i-am rugat asta!"

Echipa națională

Comentarii

Echipa naţională de tineret a României a învins, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 4-0 (3-0), reprezentativa Liechtensteinului, în Grupa a VIII-a a preliminariilor, calificându-se după mai bine de 20 de ani la turneul final al Campionatului European "under 21", ediţia din 2019 urmând a avea loc în Italia şi San Marino.

Imediat după meci, Mirel Rădoi, a cerut permisiunea cluburilor să-i mai lase pe jucători la lot: "Am cerut permisiunea cluburilor să ni-i mai lase măcar două ore ca să mâncăm împreună şi să mai sărbătorim. Chiar dacă nu sunt multe două ore, de mâine vor începe treaba la cluburile lor, m-aş bucura să-i mai am două ore în preajmă."
 
Rădoi a mai spus că nu ar fi contat unde ar fi avut loc turneul final al CE, pentru că românii ar fi venit orinde după această naţională. "La cum a arătat campania asta, eu cred că oriunde ar fi fost, chiar şi în Gibraltar, eu cred că că ar fi fost foarte mulţi români. Cu atât mai mult în Italia. Eu cred că ce au arătat în aceşti doi ani de calificare, jucătorii vor fi urmaţi peste tot şi nu numai în Italia", a spus el.
 
Italia, în calitate de ţară gazdă, şi câştigătoarele celor nouă grupe preliminare, Croaţia, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, România şi Franţa, vor participa, anul viitor, la turneul final al Campionatului European de tineret.
 
Cele mai bune patru din cele nouă ocupante ale locurilor secunde, Grecia, Portugalia, Polonia şi Austria, vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la CE.
 
Turneul final al celei de-a XXII-a ediţii a Campionatului European de tineret va avea loc în Italia şi San Marino, între 16 şi 30 iunie 2019, cu participarea a 12 echipe, ce vor fi împărţite în trei grupe. Câştigătoarele fiecărei grupe şi formaţia de pe locul al doilea cu cele mai bune rezultate se califică în semifinale.
 
Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 23 noiembrie, la Bologna.

Afla mai multe despre: romaniamirel radoidecizieanuntmesajunder 21 

viewscnt
Articole similare