Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a păţit o fostă componentă a naţionalei Italiei: "Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine, nu am avut niciodată probleme cardiace"

Ce a păţit o fostă componentă a naţionalei Italiei: "Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine, nu am avut niciodată probleme cardiace"galerie foto

Diverse

Comentarii

Jucătoarea de volei Francesca Marcon (38 de ani), fostă componentă a naţionalei Italiei, a spus pe Instagram că are pericardită. Ea crede că ar fi dezvoltat afecţiunea după ce s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

Francesca Marcon a făcut cunoscut faptul că are pericardită şi că nu se poate întoarce, deocamdată, la antrenamentele echipei sale din Bergamo. Jucătoarea de volei va depune o plângere.

"Nu ştiu dacă vă interesează, dar am pericardită după vaccin... Cine plăteşte preţul pentru toate?”, a anunţat voleibalista din Italia pe Instagram.  

După dezvăluirea sa, jucătoarea a oferit un interviu, pentru publicaţia Repubblica, în care a dat mai mult detalii. 

"După prima doză de vaccin am avut simptomele clasice, după a doua situaţia s-a agravat. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine, nu am avut niciodată probleme cardiace, dar durerile au început înainte de 3 august, după a doua doză. Durerea din piept a crescut şi aşa am mers la urgenţe, unde mi-au pus diagnosticul de pericardită"

"Am încercat să aud mai mulţi specialişti. Mi-au spus că pericardita este unul dintre efectele secundare ale vaccinurilor împotriva Covid-19”.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat, nu ştiu dacă toate acestea au fost cauzate de vaccin sau dacă am avut ceva latent în corpul meu. Îmi pare rău că nimeni nu mi-a spus, după prima doză şi primele mele afecţiuni, că aş putea întâmpina probleme de genul acesta. Poate aş fi făcut investigaţiile înainte”.

Întrebată dacă s-ar vaccina din nou, sportiva a răspuns prompt: "Nu, nu aş mai face-o, dar experienţa mea proastă este cea care afectează alegerea. Aş face-o din nou dacă mi s-ar da câteva explicaţii", a adăugat Francesca Marcon pentru sursa citată. 

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, încă din iulie, informaţii cu privire la miocardita şi pericardita care pot apărea după vaccinare, precizând că pot apărea în cazuri foarte rare. Studiile au arătat că cele două afecţiuni apar, în general, după a doua doză de vaccin, cu precădere la bărbaţi tineri.

Galerie foto cu Francesca Marcon

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: francesca marcon 

viewscnt
Articole similare