Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a pierdut modelling-ul şi ce a câştigat tenisul! El este noul fenomen din sportul alb. Alexander Zverev, micul prinţ care se pregăteşte să devină rege

Ce a pierdut modelling-ul şi ce a câştigat tenisul! El este noul fenomen din sportul alb. Alexander Zverev, micul prinţ care se pregăteşte să devină rege

Tenis

Comentarii

Alexander Zverev a reuşit să câştige Turneul Campionilor de la Londra, competiţie transmisă în direct de Telekom Sport. Sportivul german a câştigat în decurs de două zile meciurile cu deja legendarii, Roger Federer şi Novak Djokovic. La 21 de ani, ”Sascha” Zverev pare să-şi găsească drumul spre elita tenisului mondial.

La 1.98 de centimetri, cu părul lung şi blond şi înconjurat de charismă, Sascha Zverev putea să reuşească oricând în modelling. Poate că la asta s-a gândit şi jucătoarea germană, Andrea Petkovic când i-a scris pe Instagram: ”Eşti mai potrivit să prezinţi ultima colecţie de la Abercrombie and Fitch”. Mesajul a fost însă uşor ironic, iar Petkovic şi-a cerut imediat scuze pentru felul în care a fost interpretat apropos-ul ei.

Zverev putea probabil face carieră în modelling. Dar a ales tenisul, pentru că provine dintr-o familie dedicată complet acestui sport. Atât părinţii săi, cât şi fratele său mai mare au practicat la nivel înalt aceeaşi disciplină. Nu-i de mirare că ”Sascha” a ales să facă asta. Pare în schimb miraculos felul în care Alexander a reuşit să o facă!

  • 10 titluri are Alexander Zverev în cariera sa până la 21 de ani

”Are toate atuurile din lume să devină jucătorul care poate domina acest sport, odată ce era Federer - Djokovic - Nadal se va încheia” explicau aseară, după finala de la Londra, experţii de la Bein Sports. Şi, aşa este! Zverev nu i-a dat practic nicio şansă lui Novak Djokovic, probabil cel mai bun jucător al momentului. Sârbul nu-şi pierduse nici măcar odată serviciul la ATP Finals. Colosul de 1.98 de centimetri e primul care a reuşit să câştige pe serviciul lui Nole. Şi nu o singură dată!

”A fost fabulos. Prestaţia sa din finala de la Londra e de pus în ramă. Practic, Zverev a jucat fără greşeală. Să nu-i dai nici măcar o şansă lui Djokovic să reintre în meci şi să controlezi atât de autoritar terenul în faţa lui, indiferent de rezultatul de moment sau de presiunea partidei, ei bine asta spune multe despre potenţialul şi despre talentul tău” a explicat fostul mare tensimen german, Tommy Haas.

  • Primul jucător german după 23 de ani care câştigă Turneul Campionilor

Anul trecut, Alexander explica în Süddeutsche Zeitung că fratele său, Mischa a fost idolul copilăriei sale: ”Evident că fiecăruia dintre noi ne plăceau alţi jucători. Dar...poate că nici el nu e conştient de asta. De atâtea ori mi-am dorit să-i calc pe urme. Nu s-a pus problema competiţiei între noi. Cel puţin nu din partea mea. Mischa e un model, şi mi-aş dori să învăt atât de multe de la el. Mai ales în afara terenului” mărturisea mezinul familiei Zverev, care pe atunci avea 20 de ani. Tatăl său i-a îndrumat paşii spre tenis, la fel cum se întâmplase şi în cazul lui Mischa. Doar că Alexander pare mai mult copilul mamei: ”Nu-i iese din vorbă nici acum, la 21 de ani” nota presa din Germania zilele trecute. Sascha nu doar că a reuşit să ia şi ce e mai bun de la fratele său, dar a făcut cumva şi l-a depăşit. La 21 de ani este cel mai tânăr jucător din Top 10, iar duminică a devenit primul jucător de tenis din Germania care câştigă Turneul Campionilor de la Boris Becker în 1995. Fratele său cu zece ani mai mare a bifat cea mai bună clasare a carierei abia anul trecut, când a ajuns pe locul 25 în lume. În prezent, pe cei doi îi despart 65 de poziţii în calsamentul ATP.

  • Zverev este primul jucător de la Andre Agassi (1990) care bate primii doi favoriţi în semifinalele şi finala unui turneu important

Alexander Zverev se pregăteşte sub comanda fostului mare tensimen spaniol, Juan Carlos Ferrero, dar lucrează în paralel şi cu Ivan Lendl şi nu în ultimul rând cu tatăl său, marele său confident. Până la vârsta de 21 de ani, contabilizând şi cele 2.5 milioane de dolari câştigate duminică la Londra, Zverev a strâns nu mai puţin de 14 milioane de dolari din cariera sa. O performanţă comparabilă cu cea reuşită de Djokovic şi Federer la aceeaşi vârstă. Ba chiar, superioară. Succesul de la Londra îl duce pe poziţia 4 în lume, o poziţie pe care de altfel va şi încheia probabil anul caldendaristic, pentru a doua oară consecutiv în cariera sa.

Duminică, Alexander a devenit primul jucător care îi bate pe Roger Federer şi Novak Djokovic în fazele superioare ale unui turneu atât de important. Este cel mai tânăr câştigator al turneului campionilor din 2008 încoace şi primul care câştigă în faţa numărului 1, respectiv a numărului 2 mondial în semifinale şi finale din 1990 încoace. Modellingul a pierdut! Tenisul a câştigat! Fotoliul viitorului lider mondial pare pregătit de azi înainte. 

Afla mai multe despre: alexander zverevnovak djokovictenisturneul campionilor 

viewscnt
Articole similare