Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce a postat Eduard Novak pe Facebook după ce Ana Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate

Ce a postat Eduard Novak pe Facebook după ce Ana Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate

Special

Comentarii

MInistrul Sportului Eduard Novak a transmis un mesaj după retragerea din activitatea competiţională a spadasinei Ana Maria Popescu, cu care a avut o divergenţă după Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a spus că, în ciuda neînţelegerilor, respectul între campioni rămâne neştirbit.

"Una dintre cele mai mari campioane ale României şi-a anunţat retragerea din cariera sportivă: Ana Maria Popescu. De azi, scrima românească a rămas fără un luptător de mare valoare, însă Ana Maria va fi un exemplu pentru viitoarele generaţii şi mi-aş dori ca ea să rămână alături de această frumoasă disciplină, ca să o facă mai puternică.

Chiar dacă am avut momente de neînţelegere, respectul între campioni rămâne neştirbit, iar între noi nu pot exista supărări. Respirăm acelaşi aer, avem acelaşi sânge. Îţi mulţumesc, Ana Maria, pentru tot ceea ce ai făcut pentru această ţară! Mult succes mai departe, în tot ceea ce vei realiza!", a scris Novak pe Facebook.

La 37 de ani, spadasina Ana Maria Popescu, campioană şi vicecampioană olimpică, şi-a anunţat retragerea din activitate.

"Se pare că se încheie, a fost ultima competiţie pentru mine, nu simt să merg mai departe. Acest moment a venit, e momentul să încep o altă viaţă, totul doare prea tare, e momentul să plec. Termin cu podium, anul ăsta a fost de argint. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Vă mulţumesc şi vă iubesc. S-a încheiat un capitol din viaţa, mă duc să termin de plâns", a spus Ana Maria Popescu pe Facebook.

Ultimul ei turneu a fost cel de Cupă Mondială din Dubai. Ea a cucerit în 2021 medalia de argint la JO de la Tokyo.

Popescu a revenit de la Tokyo, la 28 iulie, şi a fost întâmpinată festiv, la Salonul Prezidenţial al Aeroporului Internaţional Henri Coandă. Ea a ţinut un discurs-manifest în favoarea sportivilor, în care i-a criticat pe ministrul Tinereului şi Sporturilor, Eduard Novak şi pe reprezentanţii presei.

Ana Maria Popescu a avut o replică acidă la adresa ministrului Novak, care a declarat că ea nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată.

"Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost eu în stare să-l iau", i-a transmis scrimera lui Novak, care ulterior a participat la Jocurile Paralimpice şi a luat medalia de argint în proba de în proba de urmărire individuală 4000 m.

La aeroport, scrimera a refuzat să dea mâna cu ministrul Eduard Novak.

Afla mai multe despre: eduard novak 

viewscnt
Articole similare