Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce au descoperit medicii pe creierul unor pacienţi bolnavi de coronavirus. Situaţie îngrijorătoare

Ce au descoperit medicii pe creierul unor pacienţi bolnavi de coronavirus. Situaţie îngrijorătoare

Diverse

Comentarii

Medicii de la Henry Ford Health System, din Detroit, au descoperit că virusul COVID-19 se poate manifesta şi la nivel neurologic. În timp ce unii pacienţi au simptome clasice pentru coronavirus - tuse, febră, respiraţie dificilă, pierderea mirosului sau pete roşii apărute pe piele - la alţii poti apărea manifestări neurologice.

O femeie în vârstă de 50 de ani, care lucra la o companie aeriană, s-a prezentat la Henry Ford Health System, din Detroit, cu simptome clasice de coronavirus, însă medicii au vrut să afle şi motivul pentru care are stări de confuzie. Femeia a fost diagnosticată cu coronavirus, dar prezenta o alterare a stării mentale, scrie Le Monde.
Medicii i-au scanat creierul şi au descoperit că femeie suferă şi de encefalopatie hemoragică necrozantă acută, asociată COVID-19. O astfel de afecţiune este extrem de rară şi apare de obicei în unele cazuri de gripă. Însă femeia a ieşit negativ la testul de gripă. 
”Creierul poate fi deteriorat de infecţia virală ori de câte ori sistemul imunitar al pacientului reacţionează excesiv la virus. Această hiperactivitate a sistemului imunitar declanşează o furtună de citokine. În cazul femeii din Detroit, se pare că a avut loc o furtună de citokine intracraniană. Encefalopatia hemoragică necrozantă acută asociată COVID-19 este o afecţiune relativ rară la adulţi şi cu potenţial mortal”, a explicat Brent Griffith, medic radiolog la Henry Ford.

Stare de confuzie, convulsii şi diminuarea stării mentalte. Alte simptome ale coronaivurusului

De altfel, cazul femeii internată la Henry Ford Health System nu este singular. Pe 18 martie, medicii de la Spitalul Renmin, din Wuhan, au raportat un caz de mielită acută (o inflamaţie a coloanei vertebrale), după infecţia cu coronavirus. Pacientul în vârstă de 66 de ani avea leziuni la măduva spinări şi era paralizat în momentul internării. Interesant este că pacientul nu tuşea şi nu avea dificultăţi de respiraţie, dar a ieşit pozitivi la coronavirus.
Un alt caz a fost descris în revista The Lancet, pe 1 aprilie. Neurologii chinezi de la Spitalul Central din Jingzhou şi cei de la Spitalul Ruijin din Shanghai au scris că un caz de COVID-19 a debutat cu simptomele sindromului Guillain-Barre - o afecţiune în care sistemul imunitar al pacientului atacă sistemul nervos periferic. Pacienta este o femeie în vârstă de 61 de ani, care iniţial nu a prezentat niciun simptom de coronavirus, dar care suferea de o scădere a forţei musculare. Abia după o săptămână a început să tuşească şi să aibă febră şi a ieşit pozitiviă la coronavirus. 
Într-un studiu publicat pe 22 februarie, făcut pe 214 pacienţi cu coronavirus, medicii chinezi au observat că 78 dintre aceştia prezentau şi probleme ale sistemului nervos, mai mult sau mai puţin grave. 
 
 

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare