Experiențe împreună.
You are here:

Ce avere are cel care o finanţează din umbră pe Dinamo. Informaţiile care au ieşit la suprafaţă

Ce avere are cel care o finanţează din umbră pe Dinamo. Informaţiile care au ieşit la suprafaţă

Liga 1

Comentarii

În ultimele luni, odată cu problemele financiare uriaşe de la Dinamo, au apărut tot mai multe zvonuri despre un finanţator din umbră pe care l-ar avea echipa din Ştefan cel Mare.

Este vorba despre Nicolae Badea, cel care a fost acţionar la Dinamo până în 2013, an în care patron a devenit Ionuţ Negoiţă. Acesta ar finanţa-o pe Dinamo prin intermediul programului Doar Dinamo Bucureşti, unde acţionează ca partener.

Ce avere are finanţatorul din umbră al lui Dinamo

Nicolae Badea a fost unul dintre primii capitalişti apăruţi după Revoluţia din 1989. Născut în Galicea Mare, Dolj, acesta a investit mai ales în companii din domeniul IT. Însă Nicolae Badea a dezvoltat şi afaceri imobiliare, în domeniul hotelier sau telefonie mobilă. De asemenea, a investit în industria HoReCa, unde este proprietarul pe România a trei francize foarte cunoscute la nivel mondial.

În toţi aceşti ani, Nicolae Badea a acumulat o avere importantă. Potrivit TOP 300 Capital, omul de afaceri în vârstă de 72 de ani figura în 2020 cu o avere de aproximativ 94 de milioane de euro.

Badea, finanţatorul din umbră al lui Dinamo. A ajutat clubul să rămână pe linia de plutire

Odată cu venirea lui Pablo Cortacero&Co la Dinamo, echipa traversează cea mai gravă criză economică din existenţa ei. Jucătorii sunt neplătiţi buni şi de multe ori n-au existat bani nici măcar pentru cheltuieli mici, cum ar fi o geantă medicală pentru meciuri.

Dinamo a fost ţinută în viaţă de banii strânşi de suporteri, prin programul Doar Dinamo Bucureşti. În ultimele luni, tot mai mulţi fani s-au alăturat programului şi au ţinut clubul pe linia de plutire. În plus, a reuşit să-i convingă pe câţiva jucători să accepte diminuarea salariilor şi semnarea unor noi contracte.

Însă asociaţia Doar Dinamo Bucureşti ar fi susţinută din umbră şi de Nicolae Badea. Omul de afaceri ar fi virat sume importante de bani, pentru a asigura supravieţuirea clubului. Oficial, Nicolae Badea nu a recunoscut acest rol, însă tot mai mulţi apropiaţi au dat de înţeles sau au confirmat implicarea omul de afaceri.

Unul dintre ei este Ioan Andone, cel care spune că este convins că Nicolae Badea o finanţează dim umbră pe Dinamo: ”Eu cred că mai ajută, că ţine la Dinamo. Că nu mai vrea el să fie preşedinte, patron, dar el ţine la Dinamo şi sunt convins că mai ajută Dinamo”, a spus Andone pentru Telekom Sport.

Într-un interviu pentru Fanatik, acordat în urmă cu mai bine de o lună, Cornel Dinu recunoştea cu subiect şi predicat că Nicolae Badea a contribuit discret cu bani: “Domnul Badea a asigurat toate cheltuielile competiţionale necesare clubului până la sfârşitul turului, incluzând aici şi necesarul pentru meciul jucat deja cu Poli Iaşi”, a spus atunci Cornel Dinu.

Cu o avere estimată la 94 de milioane de euro, cel mai probabil Nicolae Badea nu şi-ar dori să preia în totalitate clubul Dinamo. Însă încearcă să-şi ajute echipa de suflet să supravieţuiască.

Intra in galeria legendelor pe casapariurilor.ro

viewscnt
Articole similare
Fiul lui Ilie Dumitrescu vindea si apartamente rezidentiale, pe langa cocaina. Cine este Sica...