Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce decizie a luat Serie A, după ce Rusia a invadat Ucraina! ”Valorile universale ale sportului ne cer să reflectăm asupra situaţiei!”

Ce decizie a luat Serie A, după ce Rusia a invadat Ucraina! ”Valorile universale ale sportului ne cer să reflectăm asupra situaţiei!”

Serie A

Comentarii

Federaţia Italiană de Fotbal a reacţionat după ce Rusia a invadat Ucraina!

Forul din Italia a anunţat că meciurile din acest weekend, atât la nivel de profesionişti, cât şi la amatori, vor avea o întârziere de 5 minute, pentru a trage un semnal de alarmă asupra gravităţii conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Cei de la federaţie au precizat că decizia a fost luată în numele păcii.

”Valorile universale ale sportului ne cer să reflectăm asupra situaţiei!”

“Fără să se facă o deosebire, profesionişti şi amatori se vor uni într-o singură mărturie a păcii, atrăgând atenţia fanilor asupra respectului pentru viaţă şi a necesităţii de a se găsi o soluţie diplomatică pentru criza din Ucraina.

Valorile universale ale sportului ne cer să reflectăm asupra situaţiei. Nu vrem să întoarcem privirea. Susţinem sentimentul răspândit în rândul opiniei publice din Italia, care este şi la nivel mondial, şi vrem să transmitem un mesaj clar: mişcarea fotbalistică naţională este sensibilă şi extrem de îngrijorată în privinţa evenimentelor din ultimele ore.

Sportul nu face politică, dar transmite un mesaj puternic pentru pace”, a precizat preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, citat de Gazzetta dello Sport.

Joi dimineaţă, Vladimir Putin a anunţat că a decis să atace Ucraina, la două zile distanţă după ce preşedintele Rusiei a declarat independenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk. Imediat după anunţul făcut de Vladimir Putin, trupele staţionate la graniţa dintre Rusia şi Ucraina au început atacul, în timp ce rachetele au lovit obiective strategice şi nu numai.

Există însă dovezi cum că armata rusă nu s-a rezumat doar la obiective militare strategice şi există acum şi foarte multe victime civile.

Afla mai multe despre: serie a-rusia-ucraina 

viewscnt
Articole similare