Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce efecte adverse au fost descoperite de voluntarii vaccinaţi împotriva COVID-19. Pfizer şi Biontech anunţă că oferă ”90% protecţie”

Ce efecte adverse au fost descoperite de voluntarii vaccinaţi împotriva COVID-19. Pfizer şi Biontech anunţă că oferă ”90% protecţie”

Diverse

Comentarii

Câţiva dintre cei 43.500 de voluntari, care au acceptat să le fie administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19, au dezvăluit ce efecte adverse au avut.

Vaccinul împotriva COVID-19 al Pfizer şi Biontech este ”eficient 90%”, au anunţat, luni, cele două laboratoare, în urma primei analize intermediare a testului lor, aflat în faza a treia, ultima înaintea unei omologări, relatează AFP.

Vaccinul a fost testat asupra unui număr de 43.500 de oameni în şase ţări şi nu au fost raportate probleme de siguranţă.

Conform AS.com, care citează interviuri acordate pentru CNN, voluntarilor le-au fost administrate două doze, iar câţiva dintre aceştia au vorbit despre stările prin care au trecut. Printre cele mai comune efecte adverse, după cum anunţă sursa citată, sunt: febră, dureri de cap, în timp ce alţii au susţinut că au stări identice cu ale unei mahmureli. 

Carrie, o femeie de 45 de ani din SUA, a susţinut că efecte adverse a simţit după prima doză a vaccinului, precum febra, dureri de cap şi o stare generală de disconfort, ca la o simplă răceală. După a doua doză, stările s-au accentuat, dar fără a fi ceva grav. 

Un bărbat care şi-a dezvăluit identitatea, Glenn Deshields (44 de ani), din Texas, a comparat efectele adverse cu o mahmureală. De asemenea, bărbatul a dezvoltat anticorpi la COVID-19. 

Un bărbat a cărui identitate nu a fost dezvăluită, care a primit vaccinul între 5-26 august, a susţinut că "a simţit câteva efecte adverse" după a doua doză a vaccinului, precum: frisoane şi o durere accentuată. Acelaşi bărbat a susţinut că nu a fost a fost în pericol. 

Aproximativ 12 vaccinuri se află în faza finală a testării, însă acesta este primul vaccin care dă rezultate.

Momentan, nu se ştie cât timp durează imunizarea.

Afla mai multe despre: vaccin covidvaccin pfizer 

viewscnt
Articole similare