Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce eroare! Cum a ajuns Inter să-l vândă pe Coutinho la Liverpool pentru doar 13 milioane de euro

Ce eroare! Cum a ajuns Inter să-l vândă pe Coutinho la Liverpool pentru doar 13 milioane de euro

Campionate

Comentarii

Andrea Stramaccioni, fost antrenor la Inter, a explicat cum a ajuns să fie vândut Coutinho la Liverpool pentru 13 milioane de euro. În această iarnă, FC Barcelona a plătit 160 de milioane de euro pentru transferul său de la Liverpool.

Inter Milano a fost echipa care i-a remarcat pentru prima dată potenţialul lui Philippe Coutinho. Mijlocaşul brazilian a ajuns în Europa în 2008, când italienii au plătit 3,8 milioane de euro pentru transferul de la Vasco da Gama. Însă Coutinho n-a fost niciodată considerat jucător de bază la Inter şi a fost mai mult împrumutat, fie la Vasco da Gama, fie la Espanyol.

În 2013, Inter Milano a decis să-l cedeze definitiv la Liverpool, care a plătit atunci doar 13 milioane de euro. În cei cinci ani petrecuţi pe Anfield, Coutinho a crescut constant, a devenit jucător de bază la Liverpool şi FC Barcelona l-a cumpărat în această iarnă pentru o sumă record în Premier League, 160 de milioane de euro.

Andrea Stamaccioni, cel care a pregătit-o pe Inter în perioada în care Coutinho a fost cedat la Liverpool, a explicat condiţiile în care s-a făcut acea mutare. Antrenorul italian susţine că Philippe juca pe acelaşi post cu Wesley Sneijder, care atunci era printre cei mai importanţi fotbalişti din echipă. Drept urmare, n-avea prea multe şanse să adune minute şi să se dezvolte.



”Coutinho începuse bine, dar pe poziţia lui era Wesley Snider, deci avea concurenţă serioasă. Evoluţiile sale erau însă în creştere. Oferta de la Liverpool a fost greu de refuzat şi dorinţa lui era să meargă în Anglia s-a dovedit a fi decisivă. A fost un moment dificil şi Coutinho era unul dintre puţinii tineri de mare perspectivă pe care i-am avut o asemenea valoare de piaţă [...] Nimeni n-a fost fericit când a fost vândut, deoarece puteam spune încă de atunci că are un mare potenţial”, a declarat Andrea Stramaccioni, potrivit football-italia.net.

Afla mai multe despre: inter milanofc barcelonaliverpoolstramaccioni 

viewscnt
Articole similare