Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce fotbalişti ar duce Cosmin Contra de la U21 dacă ar mai fi selecţionerul naţionalei mari: "Sunt jucători, dar depinde de asta!". Numele scoase în faţă de "Guriţă"

Ce fotbalişti ar duce Cosmin Contra de la U21 dacă ar mai fi selecţionerul naţionalei mari: "Sunt jucători, dar depinde de asta!". Numele scoase în faţă de "Guriţă"
Comentarii

Cosmin Contra (45 de ani), fostul selecţioner al naţionalei mari a României, a vorbit la Look Sport LIVE despre ce jucători ar convoca sub tricolor de la naţionala de tineret, după Campionatul European din Ungaria şi Slovenia. Cu Adrian Mutu selecţioner, România a ratat din cauza golaverajului calificarea în fazele finale ale EURO 2021.

Ce jucători de la U21 ar aduce Cosmin Contra la naţionala mare a României dacă ar mai fi selecţioner

În direct la Look Sport LIVE, Contra i-a nominalizat pe Andrei Vlad, Olaru, Moruţan sau Ciobanu, despre care a avut cuvinte de laudă după prestaţiile de la Campionatul European. Pe lângă acest lucru, fostul selecţioner a atras atenţia asupra lipsei de infrastructură din fotbalul românesc, mai ales la nivel de copii şi juniori.

"E o întrebare grea, depinde întâi de ce ai nevoie la echipa naţională, depinde de necesităţi. Din punctul meu de vedere, sunt jucători la echipa de tineret care pot face pasul. Vlad, a crescut foarte mult, a fost foarte sigur la acest turneu final. Ciobanu, care mi-a plăcut şi când eram în România. Olaru e un jucător bun, Moruţan poate face pasul pentru că joacă foarte bine la club. Haruţ, eu îl văd un jucător care poate face pasul. Paşcanu, a fost liderul apărării, a fost foarte sigur pe tot parcursul acestui turneu final. Sunt jucători, dar depinde de necesităţi. Actualul selecţionerul trebuie să facă el analiza corectă asupra jucătorilor şi să ia decizia.

Depinde de parcursul pe care-l vor avea în continuare. Valorile se echilibrează, am observat lucrul ăsta, la nivel de U21 se echilibrează foarte mult forţele indiferent de jucători. Depinde de ei, de ce vor face în continuare, de performanţele pe care le vor avea. Dacă un jucător va avea un parcurs foarte bun la echipa de club, se poate scurta acest timp şi să facă pasul la echipa mare.

Avem talent, prin regula asta U21 impusă de FRF, chiar dacă sunt mulţi care nu o acceptă, această regulă a făcut să ne batem cu marile forţe ale lumii şi să jucăm o semifinală de Campionat European, ceea ce nu s-a întâmplat de mult. Ne-am calificat la Olimpiadă. Din punctul meu de vedere, ar trebui să fie semnalul cu care statul român să ajute un pic sportul prin crearea de infrastructură. Antrenorii să poată dezvolta mult mai mult jucătorii, să poată juca din trei în trei zile la nivel foarte bun", a spus Cosmin Contra.

Cosmin Contra a fost selecţionerul echipei mari a României din septembrie 2017 până în noiembrie 2019.

Afla mai multe despre: cosmin contraechipa nationalau21adrian mutu 

viewscnt
Articole similare