Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce încearcă să facă Mirel Rădoi la echipa naţională. Răspunsul FRF: "Poate că rezultatele se vor vedea în câţiva ani de zile. E concepţie modernă"

Ce încearcă să facă Mirel Rădoi la echipa naţională. Răspunsul FRF: "Poate că rezultatele se vor vedea în câţiva ani de zile. E concepţie modernă"
Comentarii

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a anuţat că cei care conduc fotbalul autohton nu şi-au schimbat părerea despre selecţionerul Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi, apărat de FRF

România a ratat calificarea la EURO, are o situaţie grea în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, a pierdut pe teren propriu cu Georgia, scor 2-1, dar oficialii federaţiei sunt de acord cu metodele selecţionerului. 

"Nu este un caz public, nu a fost vorba despre demisie sau altceva. Rădoi a primit un vot de încredere după meciul cu Armenia, din partea preşedintelui şi a celor care sunt acolo, pentru toamna care vine. În Anglia suntem cu un lot în care nu sunt toţi fotbaliştii. După aceste două meciuri, ne vom face o imagine reală a ce se întâmplă în legătură cu ce avem la nivel de lot", a declarat oficialul FRF pentru Telekom Sport. 

Mihai Stoichiţă a anunţat că FRF încă îl susţine pe Mirel Rădoi şi deciziile pe care acesta le ia la echipa naţională: "Mirel Rădoi, momentan, are tot sprijinul FRF. Nu am vrea să mergem pe o schimbare. Reacţiile lui, provocate şi de anumite întrebări, pot fi interpretabile. Concepţia de joc a lui Mirel a fost definitivată în 2019, la EURO. Aţi văzut entuziamsul naţionalei U21. Lumea zicea să aducem jucătorii tineri. Noi am spus că o îmbinare ar fi optimă pentru naţionala României. Acesta a fost criteriul. A fost punctul de plecare al acestei campanii. Ce s-a întâmplat după va fi analizat. Care sunt motivele reale ale situaţiei fotbalului românesc? Noi doar judecăm şi vedem ce avem. Problema care se pune e ce vrem să facem. 

Niciodată în România nu au fost promovaţi jucători U21 ca la ultimul meci. Trebuie să fim realişti. Beneficiem de o perioadă de tranziţie, că nu are rost să spun că nu avem o bază de creştere a juniorilor. Acum e foarte costisitor să dezvolţi mişcarea fotbalistică.

Cât timp e în funcţie Mirel Rădoi, federaţia susţine această concepţie de joc. Face parte din concepţia modernă a fotbalului. Noi o să stăm pe locul şi să încercăm tot timpul? E tânăr, ştiţi cum sunt tinerii, dar deocamdată cred că putem încerca să dezvoltăm fotbalul. Poate că rezultatele se vor vedea în câţiva ani de zile. N-o să ne întoarcem să-l aducem înapoi pe x sau pe y înapoi", a mai spus directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal. 

Următorul meci al României este amicalul cu Anglia, care are loc duminică, de la 19:00, în deplasare. 

 

Afla mai multe despre: frfmihai stoichitamirel radoianglia romaniaromania georgia 

viewscnt
Articole similare