Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce înseamnă diagnosticul primit de Simona Halep! Turneul Campioanelor, în pericol. Cine o poate depăşi în clasament

Ce înseamnă diagnosticul primit de Simona Halep! Turneul Campioanelor, în pericol. Cine o poate depăşi în clasament

Tenis

Comentarii

Simona Halep a anunţat în cursul zilei de astăzi că RMN-ul efectuat după revenirea în ţară a relevat o hernie de disc, afecţiune care o poate ţine o bună perioadă departe de teren, în funcţie de gravitate.

"Am fost supusă unui RMN şi am aflat că am hernie de disc. Voi vorbi cu doctorii în zilele următoare şi sper să mă întorc în curând pe teren” , a fost mesajul postat de Simona Halep pe contul oficial de Facebook.

Halep nu a oferit informaţii cu privire la perioada în care va fi nevoită să lipsească de pe teren, iar acest lucru va deveni clar abia după efectuarea unor teste suplimentare.

Doar Kerber o poate depăşi!

Indiferent care va fi soluţia găsită de medici pentru afecţiunea Simonei, prezenţa acesteia la Turneul Campionelor din Singapore (21-28 octombrie) este pusă acum în pericol. Poziţia de lider WTA poate fi atacată în acest moment doar Angelique Kerber (3 WTA). Totuşi, sportiva din Germania ar trebui să câştige China Open (turneu în desfăşurare) şi  să ajungă măcar în semifinale la Turneul Campioanelor.

Câştigătoare anul trecut la Turneul Campioanelor, daneza Caroline Wozniacki (2 WTA) nu poate trece peste Simona Halep în clasament, având de apărat 1500 de puncte la competiţia din Singapore, de la finalul lunii.

Fostul medic al echipei naţionale a României, Pompiliu Popescu, a vorbit despre afecţiunea Simonei şi a oferit detalii cu privire la revenirea sa pe teren.

"Mai sunt două săptămâni jumătate până la competiţie şi eu zic că se poate reface. Există şi soluţia injecţiilor, dar e bine ca ele să nu se facă pentru că pot apărea alte probleme. Există şi alte soluţii de tratament, dar depinde dacă nu are şi semne sau fenomene neurologice. Cum ar fi amorţelile, deficitul motor. Nu le are încă, deci ea se poate recupera până atunci.

E vorba de un disc care compresează o rădăcină de nerv şi nu se poate ajunge la ceva foarte grav. Este avertizată acum şi în cel mai rău caz se intervine acum.

Dacă aş fi medicul ei i-aş recomenta repaus, tratament şi recuperare. Repausul e cel mai important acum!

Dacă ajungi să faci operaţie, într-o lună te poţi recupera. Dar ca să revii la intensitate maxima, ai nevoie de două luni!

Au avut această problemă şi Chiricheş, Pancu, Goian, Năstăsie care joacă si astăzi. Mulţi...
", a declarat Pompiliu Popescu, medicul Generaţiei de Aur, la ProSport Live.
 

Afla mai multe despre: simona halepaccidentarehernie de disc 

viewscnt
Articole similare