Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce lovitură la FCSB! Vedeta Ligii 1 l-a refuzat pe Gigi Becali şi semnează acum cu o formaţie de Champions League

Ce lovitură la FCSB! Vedeta Ligii 1 l-a refuzat pe Gigi Becali şi semnează acum cu o formaţie de Champions Leaguegalerie foto

FCSB

Comentarii

Fostul atacant de la FC Botoşani, Hervin Ongenda are şanse mari să joce la Steaua Roşie, scrie presa de la Belgrad.

L-a refuzat pe Gigi Becali şi poate juca acum în Champions League

Hervin Ongenda nu s-a acomodat în Serie B, iar presa din Serbia scrie că fostul jucător de la FC Botoşani va ajunge, foarte probabil, la Steaua Roşie Belgrad.

Anul trecut, Ongenda a fost propus şi la FCSB, dar Gigi Becali l-a refuzat pe fotbalistul legitimat în trecut la PSG din cauza preţului de transfer solicitat de moldoveni. Ulterior, s-a aflat că nici Ongenda nu ar fi acceptat propunerea vicecampioanei României: "Nu este problema mea, este finanţatorul FCSB şi vorbeşte pentru FCSB, nu pentru Botoşani. Dacă din punctul lui de vedere nu am loc, atunci este foarte bine. Eu joc fotbal pentru mine, nu pentru preşedinţi. Eu joc pentru mine, pentru club, pentru echipă. Oricum, nu vreau să merg la FCSB" a spuns Ongenda, după un meci disputat în etapa a treia la FC Botoşani.

Sârbii anunţă acum că Steaua Roşie este foarte interesată de transferul lui Ongenda, fotbalist pe care antrenorul Dejan Stanković  îl consideră polivalent. Intr-adevăr, francezul poate evolua atât ca aripă dreapta, cât si ca mijlocaş ofensiv sau atacant.

Steaua Roşie Belgrad este cel mai de succes club din Serbia, având 25 de campionate naţionale şi 23 de cupe atât în campionatul şi cupa Serbiei cât şi în cele ale fostei Iugoslavii. Este singurul club din Serbia care a câştigat un titlu internaţional, fiind încoronat campioana Europei în sezonul 1990-91 şi a lumii în 1991. Este al doilea club din Estul Europei, care a câştigat trofeul după FC Steaua Bucureşti.

Ongenda, sezon dezamăgitor în Serie B

Transferat în Serie B de la FC Botoşani, Hervin Ongenda nu s-a integrat la Chievo Verona. 

Fostul star de la FC Botoşani a bifat doar 26 de minute în tricoul formaţiei italiene. Ongenda a fost folosit 15 minute în partida cu Empoli şi alte 11 minute în disputa cu Crotone.

Între cele două meciuri însă, disputate în etapele 20, respectiv 29, Ongenda a lipsit timp de şapte partide. În trei dintre ele a fost doar rezervă, iar în alte patru nu a fost nici măcar inclus în lot.

După ce a revenit şi a bifat 11 minute în partida cu Crotone, Ongenda a trecut din nou pe bancă. Şi a fost rezervă în ultimele trei meciuri, 1-3 cu Spezia, 2-0 cu Frosinone şi 1-1 cu Virtus Entella.

Cotat la 550 de mii de euro, Hervin Ongenda a plecat de la FC Botoşani la Chievo Verona, în liga a doua din Italia. Francezul crescut de Paris Saint Germain a impresionat în Liga 1 şi a marcat de 6 ori în 54 de meciuri. A reuşit de asemenea şapte pase decisive pentru coechipierii săi. În cariera sa, Ongenda a mai evoluat pentru Bastia, PEC Zwolle şi Real Murcia.

Afla mai multe despre: gigi becaliongenda 

viewscnt
Articole similare