Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce nebunie! Este printre cei mai talentaţi de la FCSB şi a intrat în istoria fotbalului, alături de Pele şi Maradona. Ce a apărut în FourFourTwo

Ce nebunie! Este printre cei mai talentaţi de la FCSB şi a intrat în istoria fotbalului, alături de Pele şi Maradona. Ce a apărut în FourFourTwogalerie foto

Superliga

Comentarii

Celebra publicaţie FourFourTwo a alcătuit o listă cu 10 cei mai tineri jucători care au debutat la seniori, iar aici şi-a făcut loc şi un jucător de la FCSB. Ianis Stoica a debutat la doar 14 ani, într-un meci din Cupa României şi a intrat astfel într-o galerie în care au fost puşi legende precum Pele sau Maradona.

Ianis Stoica a debutat pentru seniorii lui FCSB în sezonul trecut, când Nicolae Dică a decis să-l trimită pe teren în repriza a doua a partidei cu Sănătatea Cluj. Fiul lui Pompiliu Stoica a profitat şi a marcat chiar la debut şi a devenit astfel cel mai tânăr marcator din istoria clubului. Ianis Stoica are acum 15 ani, a adunat trei prezenţe la echipa de seniori şi este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. Acum, a ajuns celebru şi peste graniţe, după ce FourFourTwo l-a introdus pe o listă cu 10 cei mai tineri jucători care au debutat la seniori.

Sergio Aguero - 15 ani şi o lună. A doborât recordul deţinut de Maradona pentru cel mai tânăr jucător care a debutat pentru o echipă de seniori din prima ligă a Argentinei.

Ianis Stoica - a debutat la FCSB la doar 14 ani, în sezonul trecut, în victoria cu 6-1 în faţa Sănătăţii Cluj, în Cupa României. A şi marcat atunci şi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria FCSB-ului.



Freddy Adu - a debutat la 14 ani, pentru D.C. United, era considerat ”noul Pele” şi a devenit atunci cel mai bine plătit tânăr jucător din istoria MLS.

Pele - prima apariţie pentru seniorii lui Santos a avut-o la 15 ani şi 10 luni, într-un meci câştigat cu 7-1 în faţa lui Corinthians, în care a şi marcat.

Maradona - a jucat pentru Argentinos Juniors cu 10 zile înainte să împlinească 16 ani. Patru luni mai târziu, a devenit cel mai tânăr jucător convocat vreodată la naţionala de seniori a Argentinei.

Paulino Alcantara - născut în Filipine, a emigrat în Spania alături de părinţi când era doar un copil. A debutat pentru FC Barcelona în 1912, când avea doar 15 ani şi a marcat atunci un hat-trick. Este cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei. De asemenea, deţinea recordul all-time pentru numărul de goluri marcate în tricoul echipei catalane, 369 de goluri în 357 de meciuri - record doborât de Leo Messi.

Gianni Rivera - a debutat la 15 ani pentru Alessandria, iar la 17 ani a fost transferat de AC Milan. În primul sezon la Milan a avut nu mai puţin de 30 de apariţii, deşi era doar un copil. A petrecut în total 19 ani la clubul italian, timp în care a câştigat trei titluri în Serie A şi două Cupe ale Campionilor.

Martin Odegaard - a debutat pentru naţionala Norvegiei la doar 15 ani, când era deja titular la Stromsgodset. În anul următor a fost transferat de Real Madrid.

Mauricio Baldivieso - un paraguayan care a debutat pentru Aurora la doar 12 ani - record absolut în istoria fotbalului, însă neconfirmat. Trebuie spus că Aurora era condusă de tatăl lui Baldivieso, care şi-a dat demisia după ce i s-a cerut să-şi dea afară fiul de la echipă. Mauricio Baldivieso are în prezent 22 de ani şi este liber de contract.

Fernando Garcia - primul său meci la seniori a fost la doar 13 ani şi 11 luni, când a debutat pentru echipa peruviană Juan Aurich, în iunie 2011.

Afla mai multe despre: ianis stoicafcsbliga 1cupa romanieifourfourtwopelemaradona 

viewscnt
Articole similare