Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce nebunie! UEFA vrea să lanseze o nouă competiţie, pe lângă Champions League şi Europa League. Planul forului continental

Ce nebunie! UEFA vrea să lanseze o nouă competiţie, pe lângă Champions League şi Europa League. Planul forului continental
Comentarii

UEFA ia în calcul să lanseze a treia competiţie europeană, după Champions League şi Europa League. Forul continental ar putea reînvina Cupa Cupelor, care a fost desfiinţată în 1999. Noua competiţie ar putea debuta în 2021.

UEFA plănuieşte o nouă reformă pentru cupele europene. Potrivit Bild, Champions League va rămâne în faza grupelor cu 32 de echipe, ca şi până acum. Schimbări ar putea apărea însă în Europa League. Potrivit Bild, UEFA vrea să reducă numărul de echipe care intră în grupe, de la 64 în prezent, la 32.

Pentru zonele cu fotbal mai puţin dezvoltat, precum Scandinavia şi Europa de Est, UEFA ar urma să înfiinţeze o nouă competiţie. Momentan, se discută despre un nume, dar ar putea fi organizată pe structura Cupei Cupelor, o competiţie care a fost desfiinţată în 1999 şi în care jucau câştigătoarele cupelor din toate ţările europene.

UEFA intenţionează astfel să ridice nivelul din Europa League, să atragă bani mai mulţi şi, implicit, echipe mai puternice, care ar însemna meciuri mai spectaculoase pentru public. În acest timp, ”cei mici” ar urma să se confrunte într-o competiţie a lor.

Despre acest plan se va discuta vineri, când cei de la UEFA se reunesc pentru tragerea la sorţi a grupelor Europa League. În cazul în care va fi votată această iniţiativă, ea va fi pusă aplicare în noul ciclu UEFA, 2021-2024.

Afla mai multe despre: europa leaguechampions leagueuefa 

viewscnt
Articole similare