Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce onoare pentru Helmuth Duckadam! Schimbarea a fost oficializată în cadrul unei ceremonii: "Le mulţumesc". Ilie Dumitrescu, Răducioiu şi Rădoi au refuzat propunerea

Ce onoare pentru Helmuth Duckadam! Schimbarea a fost oficializată în cadrul unei ceremonii: "Le mulţumesc". Ilie Dumitrescu, Răducioiu şi Rădoi au refuzat propunerea

FCSB

Comentarii

Liceul cu Program Sportiv din Clinceni va purta de acum şi numele marelui portar al Stelei Bucureşti, Helmuth Duckadam. Momentul a fost oficializat printr-o ceremonie la care a luat parte şi fostul preşedinte de imagine de la FCSB. Totul a avut loc, după ce Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu şi Mirel Rădoi au refuzat.

Helmuth Duckadam a avut onoarea de a fi prezent, luni, la ceremonia din cadrul LPS Clinceni, unde instituţia a primit şi numele său: "Cu siguranţă e o onoare, mai ales că această denumire s-a dat în timp ce încă trăiesc. Cam tot ce se întâmplă, se întâmplă după ce nu mai eşti pe lumea aceasta şi acesta este lucrul frumos. Chiar îi explicam fetiţei mele că peste câţiva ani, când va fi întrebată unde mergi la şcoală, o să zică <<Mă duc la liceul Helmuth Duckadam, la tata>>. Este o onoare, le mulţumesc autorităţilor locale, pentru că am fost sceptic, să recunosc, nu e un demers uşor să schimbi numele unui liceu. Sper ca împreună să facem acest liceu cunoscut, să vină cât mai mulţi copii şi împreună poate cu timpul să facem o academie atât de puternică încât să vină şi din ţară foarte mulţi sportivi. 

Exemplu le-am dat, le-am dat acele mănuşi de colecţie, o să fie puse undeva la intrare mă gândesc şi pot să vadă dacă muncesc mult unde se poate ajunge", a declarat Helmuth Duckadam. 

Primarul din Clinceni: "Am discutat cu diferiţi fotbalişti din Generaţia de Aur şi nu am găsit sprijinul necesar"

Se pare că primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, i-a contactat şi pe Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu şi Mirel Rădoi, dar aceştia au refuzat: "În urmă cu 10 ani am înfiinţat Liceul Sportiv Clinceni, fără rezultate în primii ani, şi în toată această perioadă am căutat să ne alăturăm un nume important din fotbalul românesc. Am discutat cu diferiţi fotbalişti care au făcut parte din Generaţia de Aur şi nu am găsit sprijinul necesar.

Anul acesta m-am gândit la Helmuth Duckadam, ne-am văzut într-o seară amândoi, am băut o cafea şi am stabilit să schimbăm denumirea liceului. Cu Ilie Dumitrescu, Răducioiu, cu Rădoi am vorbit la un moment dat, trei nume importante din fotbalul românesc", a declarat edilul din Clinceni. 

Helmuth Duckadam a debutat în Divizia A la 17 decembrie 1978, apărând pentru UTA, în deplasare, la CS Târgovişte. După patru sezoane la UTA, a fost transferat la Steaua, unde s-a impus treptat ca titular. Are în palmares două titluri naţionale şi o Cupă a României, însă apogeul performanţei a fost în 1986, când a apărat patru penaltyuri consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni, Barcelona – Steaua.

 

Afla mai multe despre: helmuth duckadamlps clincenifcsb 

viewscnt
Articole similare