Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce pierdere! Crescut de Hagi, a refuzat România pentru o altă naţională din Europa: "Am fost foarte dezamăgit" | BREAKING NEWS

Ce pierdere! Crescut de Hagi, a refuzat România pentru o altă naţională din Europa: "Am fost foarte dezamăgit" | BREAKING NEWS

Echipa națională

Comentarii

România visează să joace la Campionatul Mondial din 2026, care ar putea pune capăt unei secete de 28 de ani, în care naţionala noastră nu a mai ajuns la cel mai important turneu interţări.

În urmă cu aproape trei ani, ”tricolorii” au ratat şansa de a ajunge în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, după ce au terminat pe locul trei într-o grupă cu Germania, Macedonia de Nord, Islanda, Armenia şi Liechtenstein.

Deşi naţionala noastră era favorită la locul doi, care asigura participarea la baraj, ”tricolorii”, pregătiţi la acea vreme de Mirel Rădoi, au fost depăşiţi în grupă de Macedonia de Nord, iar România a văzut pentru a şasea oară consecutiv un Campionat Mondial din faţa televizorului.

Unul dintre ”călăii” naţionalei a refuzat să joace pentru România. ”Datorită” lui am văzut ultimul Campionat Mondial la TV

Boban Nikolov a acordat un,interviu, în exclusivitate pentru Orange Sport, în care a dezvăluit că a primit o propunere din partea FRF să îmbrace tricoul României.

Acest lucru s-a întâmplat când nord-macedoneanul avea 16 ani şi evolua la Academia Gică Hagi.

Fostul mijlocaş de la Viitorul şi FCSB a declarat că nu s-a gândit în niciun moment să îşi trădeze ţara şi a refuzat categoric oferta de a juca pentru România. Nikolov a dezvăluit că Miodrag Belodedici, fostul component al ”Generaţiei de Aur”, a fost cel care a încercat să îl convingă, însă fără rezultat. 

Mai mult decât atât, jucătorul a povestit un episod interesant, petrecut înaintea unui meci dintre România şi Macedonia de Nord, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar.

”Am fost foarte dezamăgit! Cu o zi înaintea meciului cu România, cei din staff m-au sunat la 23:30 şi mi-au spus să nu vă dezvălui echipa Macedoniei. Eu nu o să îmi trădez niciodată ţara!

Când aveam 16 ani, am primit o propunere să joc pentru voi (n.r. -pentru naţionala României) însă eu am refuzat.

Mereu în gândul meu mi-am dorit să vă batem rău. Puteţi să îl întrebaţi şi pe Miodrag Belodedici.

Sângele meu este de macedonean! Am fost total dezamăgit, dar viaţa merge înainte!”, a spus Boan Nikolov pentru Orangesport.ro.

Boban Nikolov (29 de ani) a fost crescut la Academia Hagi şi a debutat în fotbalul profesionist la Viitorul Constanţa. Acesta a mai jucat pentru Vardar, MOL Fehervar, Lecce, Sheriff Tiraspol şi FCSB.

În prezent, nord-macedoneanul joacă în prima ligă din Ungaria, la Kisvarda.

  • Cota sa de piaţă este estimată de Transfermarkt la 300.000 de euro.

Afla mai multe despre: boban nikolovnaţionala românieihagi gheorghe 

viewscnt
Articole similare