Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce pierdere! N-a fost bun pentru FCSB, dar pentru Chelsea da. Jucătorul se pregăteşte de primul meci internaţional

Ce pierdere! N-a fost bun pentru FCSB, dar pentru Chelsea da. Jucătorul se pregăteşte de primul meci internaţional

Fotbal

Comentarii

De câţiva ani, FCSB pune mare accent pe jucătorii din propria curte, însă acest lucru nu se întâmpla, spre exemplu, şi în urmă cu 5-10 ani, iar efectul a fost unul dăunător.

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, este cunoscut ca fiind un personaj excentric, efervescent, care urăşte să piardă.

Aşadar, urmăreşte tot timpul obiectivul de scurtă durată, cu rezultate cât mai bune. Priveşte rar spre viitorul îndepărtat. Doar atunci când are câţiva jucători de valoare certă, în urma cărora speră să obţină bani frumoşi.

FCSB l-a pierdut, apoi a ajuns la Chelsea

Cu toate acestea, nu întotdeauna a fost interesat de sectorul juvenil. Deprinderea i s-a accentuat după ce a obţinut 11 milioane de euro în schimbul lui Dennis Man, de la Parma. Atunci a înţeles că viitorul produce bani.

În urmă cu opt ani, Gigi Becali nu vedea lucrurile aşa. Foarte clar, nici oamenii săi din club. Aşa i-au permis lui Umit Akdag, un fotbalist de origine turcă, născut la Bucureşti, să plece de la club şi să semneze cu Chelsea Londra.

Puştiul avea atunci, doar 12 ani, dar FCSB nu a reuşit să-l păstreze. A ales să meargă la academia celor de la Chelsea, unde avea să petreacă doi ani.

Acum, ajuns la 19 ani, Umit Akdag a ajuns la Alanyaspor, formaţie din prima ligă a Turciei, pentru care a şi reuşit să debuteze în Superlig, sezonul trecut, fiind considerat un jucător de mare perspectivă.

Deoarece nu i se putea asigura locul de titular la Alanyaspor, fundaşul central de 1.92 metri a fost împrumutat la Goztepe, formaţie din liga secundă a Turciei, pentru a căpăta mai multă experienţă.

Pe fir au intrat şi antrenorii federali, iar în aceste zile a sosit şi prima convocare la loturile naţionale ale României, la U21, acolo unde îl aşteaptă Daniel Pancu.

Tehnicianul a mers în Turcia pentru a-l vedea personal la joc pe fotbalistul cu dublă cetăţenie turcă şi română, iar acum a decis să-l includă pe lista preliminară a stranierilor, pentru meciul cu Albania, din preliminariile EURO 2025.

  • 50.000 de euro este cota de piaţă a lui Umit Akdag, conform transfermarkt.de.

În condiţiile actuale de la FCSB, Umit Akdag ar fi putut reprezenta un mare ajutor pentru roş-albaştri, care au probleme destul de mari în axul central defensiv. 

Afla mai multe despre: umit akdagalanyasporgoztepe 

viewscnt
Articole similare