Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce propunere au avut şefii fotbalului românesc pentru revenirea fanilor pe stadioane. Burleanu: ”12 locuri libere pentru fiecare loc ocupat”. Premierul n-a fost de acord

Ce propunere au avut şefii fotbalului românesc pentru revenirea fanilor pe stadioane. Burleanu: ”12 locuri libere pentru fiecare loc ocupat”. Premierul n-a fost de acord

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu urmează să fie reluate şi competiţiile de juniori, dar fanii trebuie să mai aştepte până când vor putea asista din nou la meciuri. Joi dimineaţă a avut loc la sediul Guvernului o întâlnire între reprezentanţii fotbalului românesc şi premierul Ludovic Orban, în care s-a discutat despre posibilitatea revenirii fanilor pe stadioane.

O delegaţia a fotbalului românesc, în frunte cu Răzvan Burleanu, Gino Iorgulescu, Gică Popescu şi Justin Ştefan, a fost astăzi la Guvern, pentru a discuta despre revenirea fanilor pe stadioane. Răzvan Burleanu spune că a propus o formulă în care echipele din Liga 1 să poată vinde bilete pentru 10% din capacitatea stadionului. Distanţa dintre doi spectatori ar fi fost de 12 locuri, spune Răzvan Burleanu.

Însă reprezentanţii Guvernului n-au fost de acord cu termenul propus, 15 iunie. Discuţiile vor fi reluate însă după 1 iulie, când ar urma noi măsuri de relaxare. În schimb, Răzvan Burleanu susţine că FRF a primit acordul să reia competiţiile de juniori, din 15 iunie.

”Din 15 iunie să putem deschide bazele sportive şi, implicit, să ne putem relua activitaea la copii şi juniori şi la nivel de seniori. În primă fază doar antrenamente. Cel de-al doilea subiect a fost legat de cum reuşim să construim acest drum, astfel încât suporterii să revină pe acest drum, astfel încât suporterii să revină pe stadioane. Şi premierul, şi ceilalţi reprezentanţi de la sport şi de la sănătate ne-au susţinut pentru a dezvolta aceste protocoale medicale, care sunt modele şi pentru alte industrii din România.

Ne-am prezentat punctele de vedere, că faptul de a disputat meci fără suporteri reprezintă mai degrabă o stare de urgenţă şi nu realitate cu care fotbalul trebuie să continue. Am avut capacitatea să propunem un protocol medical care prevede nişte reglementări foarte clare de distanţare. La fiecare loc ocupat sunt 12 locuri libere, fluxurile pe stadion sunt foarte bine definite, astfel încât să reducem cât mai mult orice risc. Cel mai important pentru prezenţa suporterilor pe stadioane este să o facem în etape. De aceea şi punctul nostru de vedere este că putem duce la 10% capcitatea unui stadion să poată fi ocupată.

Am stabilit deja următoarele întâlniri, astfel încât, după prima etapă, respectiv cea de-a doua etapă să avem din nou întâlniri, să facem o analiză, să vedem dacă cam reuşit să îndeplinim condiţiile. Nu pot să vă garantez în momentul de faţă că vom termina această competiţie, dar cu siguranţă cluburile vor face tot ce e posibil să respecte condiţiile.

Cel puţin în primele două etape se va juca fără suporteri. Aşteptam azi sau mâine o comunicare oficială, cum la fel aşteptăm comunicare şi în ce priveşte redeschiderea bazelor sportive. E un lucru extrem de important, mai ales că face referire la competivitatea echipelor noastre, mă refer la comptiţia de Under 19. În primele zile din luna august trebuie să stabilim echipa care ne va reprezenta în Youth League. Avem mare nevoie de această relaxare din 15 iunie, ca să nu mai vorbim de toate competiţiile din eşaloanele inferioare. Avem acest sistem de retrogradare-promovare şi ne dorim pe cât posibil ca acest sistem să stea în picioare şi meritul sportiv să fie cel care primează”,
a comentat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare