Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce reprezintă funda galbenă purtată de Guardiola la ultimele meciuri şi de ce Mourinho crede că ar trebui să renunţe la ea: "Pe mine nu m-ar lăsa!"

Ce reprezintă funda galbenă purtată de Guardiola la ultimele meciuri şi de ce Mourinho crede că ar trebui să renunţe la ea: "Pe mine nu m-ar lăsa!"

Premier League

Comentarii

Pep Guardiola şi Jose Mourinho vor fi faţă în faţă, în acest weekend, pentru a 20-a oară, în derby-ul Manchester United - Manchester City, ce se poate dovedi decisiv în lupta pentru titlu.

  • Manchester United - Manchester City e LIVE pe Telekom Sport 2, duminică, de la 18:30.

Până la confruntarea de duminică, Jose Mourinho pare să ducă un război psihologic cu marele său rival. Mai întâi, portughezul l-a ironizat pe Guardiola pentru declaraţiile prin care anunţa că are mai multe probleme de lot înaintea derby-ului, iar ulterior a criticat decizia spaniolului de a purta o funda galbenă în piept la ultimele meciuri jucate de City.

Funda galbenă purtată de Guardiola reprezintă un mesaj de susţinere al fostului tehnician al Barcelonei pentru situaţia tensionată din Catalonia, acolo unde mai mulţi politicien au fost încarceraţi în urma  discuţiilor generate de intenţia provinciei spaniole de a-şi declara independenţa.

"Sper ca politicienii închişi să fie eliberaţi cât mai curând. Dacă li se întâmplă lor, înseamnă că ni se poate întâmpla şi nouă. Pentru că şi-au spus opinia! Oamenii nu ar trebui să fie induşi în eroare şi să creadă că lor nu li se poate întâmpla, pentru că se poate! S-au întâmplat multe lucruri şi totul pentru că ne-am dorit să votăm. Pentru că am vrut un referendum legal. Soluţia e ca statul şi Catalonia să ajungă la o înţelegere şi să putem avea un referendum. Este atât de simplu!", a precizat Guardiola.



Mourinho a comentat situaţia făcând o trimitere la regulamentele UEFA, care nu permiteau în trecut afişarea mesajelor cu tentă politică sau religioasă în timpul meciurilor de fotbal.

Totuşi, regulamentele UEFA au fost modificate în acest sezon, iar astfel de mesaje sunt acum permise. Singurele mesaje interzise sunt cele ofensatoare.

"Îl cunosc pe Pep de mulţi ani. Cred că ştiu ce crede Pep despre această ţară. Să faci asta în fotbal... nu ştiu regulamentele. Dacă regulamentele o permit, e un cetăţean liber şi o poate face, dar nu sunt sigur că regulamentele permit mesaje politice pe gazon. E doar un dubiu. Cred că mie nu mi-ar fi permis să fac asta. Asta cred", a spus Mourinho.

Afla mai multe despre: pep guardiolamourinhofunda galbenamesaj guardiola 

viewscnt
Articole similare