Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce riscă Gigi Becali după ce a spus că a pariat 20.000 de euro pe calificarea FCSB-ului. Ar putea fi interzis în fotbal

Ce riscă Gigi Becali după ce a spus că a pariat 20.000 de euro pe calificarea FCSB-ului. Ar putea fi interzis în fotbal

FCSB

Comentarii

Gigi Becali riscă sancţiuni severe după declaraţiile făcute la o zi după meciul cu Nordsjaelland din turul 3 Conference League.

Ce riscă Gigi Becali după ce a spus că a pariat 20.000 de euro pe calificarea FCSB-ului. Ar putea fi interzis în fotbal

Dacă se va dovedi că patronul FCSB a pariat pe echipa sa în duelul cu viecampioana Danemarcei, Comisia de Disciplină a FRF l-ar putea suspenda şi amenda.

Concret, Gigi Becali riscă o amendă de 300.000 de lei şi o interzicere în fotbal de 2 ani. Iată ce precizează Regulamentul Disciplinar al FRF:

„Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a. interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani;

b. penalitate sportivă de 300.000 de lei”

Gigi Becali ar putea avea probleme grave şi cu forul continental, care are, de asemenea, un regulament strict în privinţa pariurilor sportive. Iată ce precizează regulamentul UEFA:

„Toate persoanele trebuie să se abţină de la orice comportament care afectează integritatea meciurilor şi a competiţiilor.

Integritatea meciurilor şi a competiţiilor este afectată de orice persoană care participă, direct sau indirect, în pariuri sau alte activităţi similare care au legătură cu meciurile sau competiţiile sau care care are un interes financiar, direct sau indirect, din aceste activităţi.”

Ce a declarat Gigi Becali

„Am pierdut 20.000 de euro, am pus un pariu. Am vorbit cu cineva şi a zis că e cotă 7. Cică dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună 50.000 de la el. Paria pentru mine. Ne cunoaştem.

Mi-a zis că nu poate 50.000, că se poate maxim 20.000. Am pus 20.000 că ne calificăm. Nu am pariat eu. Nu ai voie să pariezi în România, când consideri că se fac aranjamente. 

Dar dacă pariezi pe meciuri europene, nu se pune. Ce, puteam să fac aranjament ca să câştig? Nu am voie să pariez? Nu e moral să pun pe echipa mea? Dacă pariez că pierd, atunci nu e bine. Dar dacă pariez că bat, nu am treabă. Ce, eu nu am voie să mă distrez?”, au fost declaraţiile care l-ar putea costa pe Gigi Becali.

Afla mai multe despre: fcsbgigi becalipariuri 

viewscnt
Articole similare