Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce riscă Nicuşor Bancu în urma incidentului din partida cu Viitorul Constanţa. Pedeapsa este una ASPRĂ

Ce riscă Nicuşor Bancu în urma incidentului din partida cu Viitorul Constanţa. Pedeapsa este una ASPRĂ
Comentarii

Acuze grave de rasism la finalul partidei dintre U Craiova şi Viitorul Constanţa. Dacă va fi găsit vinovat, Nicuşor Bancu riscă o suspendare drastică.

Formaţia Universitatea Craiova a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-1), echipa FC Viitorul, în ultimul meci al etapei a XI-a a Ligii I. Universitatea Craiova s-a impus după ce a fost condusă cu 1-0. Nicuşor Bancu a fost acuzat de fotbaliştii de la Viitorul şi stafful tehnic al constănţenilor că a folosit cuvinte dure la adresa lui Bradley de Noojer.

Internaţionalul Craiovei  a afirmat la finalul partidei că nu ţine minte nimic, dar şi-a cerut scuze: "Nu cred că am spus aşa ceva. A fost un clinci ca la fotbal, m-am băgat, au fost înjurături, dar nu cred că a fost aşa ceva. Dacă am greşit, îmi cer scuze, dar am fost puţin nervos şi poate de asta am zis ceva".

Ce riscă Bancu dacă lucrurile se vor demonstra a fi reale? Minim 6 etape de suspendare conform Regulamentului Disciplinar:

Articolul 54 din Regulamentul disciplinar – Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea​

”Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparţine făptuitorul va fi sancţionat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţinat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive”

Afla mai multe despre: bancucraiova 

viewscnt
Articole similare