Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce s-a ales de micuţul Elton, jucătorul de 1,54 metri despre care Mihai Stoica spunea că este un geniu al fotbalului

Ce s-a ales de micuţul Elton, jucătorul de 1,54 metri despre care Mihai Stoica spunea că este un geniu al fotbalului

FCSB

Comentarii

Élton José Xavier Gomes a fost adus la FCSB în 2007 de Mihai Stoica şi a captat repede atenţia tuturor atât datorită tehnicii excelente de care dădea dovadă, cât şi a staturii sale: doar 1,54 metri!

"In timp ce altii creau diversiuni si cautau sa provoace scandaluri, noi incercam sa ne asiguram serviciile acestui jucator de geniu. In Brazilia i se spunea "Maradoninho", fiind comparat cu Maradona"- spunea MM Stoica de Elton în 2007. 

Elton a debutat cu gol într-un meci cu FC Argeş, însă nu a avut deloc viaţă lungă la echipa din Ghencea pe atunci, nefiind pe placul patronului. A plecat în vara aceluiaşi an în Arabia Saudită la Al Nassr.

În cele două sezoane petrecute acolo, a marcat cinci goluri în 20 de partide. În 2009 s-a întors în ţara sa natală, la Fortaleza, însă, la fel ca în perioada Corinthians (2004-2007), micuţul mijlocaş a arătat că nu poate face faţă într-un campionat redutabil, marcând un singur gol.

În 2009, s-a dus în Emirate, la Dubai Club, unde nu a jucat deloc şi a fost împrumutat pentru o scurtă perioadă la Al Wasl. 

Un an mai târziu s-a întors pentru a treia oară în Brazilia, din nou fără succes. A marcat un gol în 23 de partide pentru Sport Recife, care l-a cedat repede la Al Fateh, în Arabia Saudită. Aici a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei, cu 48 de goluri marcate în 121 de meciuri.

Ajuns la 31 de ani între timp, Elton evoluează în prezent la Al-Qadsiah, tot în Arabia Saudită, unde are cifre decente. 

Chiar dacă din cauza staturii sale nu a reuşit să facă faţă nici în fotbalul european, nici în cel sud-american, Elton a evoluat în general bine în Golf. Mai mult, brazilianul a dat şi adevărate lovituri financiare, postând aproape zilnic imagini cu maşinile sale. 

 

Afla mai multe despre: mihai stoicaeltonbraziliafcsb 

viewscnt
Articole similare