Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce scrie presa din Finlanda după ce ”Regele” a învins-o pe HJK Helsinki

Ce scrie presa din Finlanda după ce ”Regele” a învins-o pe HJK Helsinki

Farul Constanța

Comentarii

Echipa Farul Constanţa a învins joi seara, pe teren propriu, scor 2-1, formaţia finlandeză HJK Helsinki, în manşa tur a play-off-ului pentru grupele Conference League.

Jurnaliştii din Finlanda, prima reacţie după victoria Farului cu HJK Helsinki

Joona Toivio a deschis scorul la Ovidiu, în minutul 50, din voleu, iar Farul a răspuns cu bara lui Budescu, în minutul 54.  În minutul 59 a venit şi egalarea, Rivaldinho primind de la Budescu şi înscriind. Hagi a avut inspiraţie în minutul 81, când l-a trimis în teren pe Mihai Popescu, care a înscris la prima atingere de balon, în minutul 83, din pasa aceluiaşi Budescu şi constănţenii merg la Helsinki cu prima şansă.

După meci, jurnaliştii finlandezi au vorbit despre victoria ”Regelui”. 

"Farul a întors rezultatul, iar HJK a suferit o înfrângere în România. A doua manşă se va disputa joi săptămâna viitoare, pe Bolt Arena.

După golul lui Klubi, Farul a folosit mai multă putere de atac pe teren şi a egalat rapid jocul. Pasa verticală a lui Budescu a ajuns la Rivaldinho, care plecase din offside, iar acesta a plasat cu încredere mingea în colţul din dreapta jos. Tuşierul a semnalat situaţia ca fiind un ofsaid, dar verdictul VAR a dat, din păcate, situaţia peste cap pentru Helsinki.

Atmosfera de pe stadion s-a schimbat după gol, atunci când mulţimea gazdelor, care rămăsese destul de liniştită până atunci, s-a entuziasmat de propriul gol. Farul a primit putere prin acest lucru, iar concentrarea jocului s-a mutat mai puternic pe jumătatea noastră de teren.

Superficialitatea apărării celor de la HJK a fost una costisitoare. Farul a trimis o centrare lungă în careu, în zona centrală, iar Mihai Popescu, intrat pe parcursul meciului, a reuşit să direcţioneze şutul în poartă, după ce a venit complet liber în suprafaţa de pedeapsă", au notat finlandezii.

Echipele care au evoluat:

  • FARUL: Aioani – Sîrbu (Dussaut 58), Larie, K. Boli, Kiki - Artean, Nedelcu (M. Popescu 81), T. Băluţă - Ad. Mazilu (L. Munteanu 58), Rivaldinho (Andronache 81), Budescu. ANTRENOR: Gică Hagi
  • HJK HELSINKI: Maenpaa - Toivio, Tenho, Halme (Da Graca 46) - Soiri, Peltola, Kanellopoulos (Tanaka 85), Ollila (Hamalainen 85) – Hostikka (Bande 67), Radulovic, Keskinen (Hetemaj 67). ANTRENOR: Toni Korkeakunnas

Afla mai multe despre: farul constanţahelsinkiconference leaguegică hagi 

viewscnt
Articole similare