Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce se întâmplă cu cele 400 de terenuri de fotbal pe care trebuie să le facem până la Euro 2020? "O să fie cam 50..."

Ce se întâmplă cu cele 400 de terenuri de fotbal pe care trebuie să le facem până la Euro 2020? "O să fie cam 50..."

Fotbal

Comentarii

În ceea ce priveşte proiectul celor 400 de terenuri incluse de asemenea în programul pentru EURO 2020, vicepremierul Paul Stănescu, a explicat că până în anul 2020 speră să fie finalizate măcar 50.

"Lucrăm la ele, suntem în faza de proiectare. Am proiectat 3 tipuri de baze (n.r. - sportive). Un tip de bază se întinde pe 17.500 de metri pătraţi şi are un stadion de fotbal, un stadion de minifotbal şi un stadion de handbal să-i spun, adică un stadion multifuncţional... pentru orice sport, volei, tenis, orice, că are suprafaţă sintetică. Ne-am gândit şi la amplasamente, normal.

Primul tip de bază sportivă costă cam 2,2-2,3 milioane de euro cu TVA inclus. E un impact dacă ne gândim doar la muncipii şi sectoarele din Bucureşti... Sunt cam 50. Toate ori 2 milioane de euro, atunci vorbim de peste 100 de milioane de euro. Deci nu sunt sume mici. Dar, aşa cum am discutat şi la nivelul Guvernului, sper să avem măcar aceste baze mari la nivelul fiecărui municipiu reşedinţă de judeţ.

E complicat să spun acum că avem bani pentru toate cele 400 de baze sportive, pentru că v-am spus care sunt costurile. Dacă reuşim să facem bazele în fiecare municipiu vorbim de minimum 100 de milioane de euro. Deci e un efort financiar mare, trebui să îl gândim toţi. Rectificarea bugetară va fi pe 4 septembrie, deci trebuie să gândim toţi acest lucru. Dar sunt optimist pentru că aceste baze pentru copii şi tineret se pot face repede. Timpul de execuţie al lor nu poate fi lung pentru că vor fi la suprafaţa solului, în afară de duşuri şi vestiare", a spus Stănescu.

Afla mai multe despre: euro 2020baze sportivepaul stanescuguvern 

viewscnt
Articole similare