Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce se întâmplă cu Liga 1 dacă unul sau mai mulţi fotbalişti sunt depistaţi pozitiv cu COVID-19? Răzvan Burleanu a dat răspunsul

Ce se întâmplă cu Liga 1 dacă unul sau mai mulţi fotbalişti sunt depistaţi pozitiv cu COVID-19? Răzvan Burleanu a dat răspunsul

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu (35 de ani), preşedintele FRF, a anunţat în direct la Telekom Sport ce se va întâmpla în cazul în care vreun jucător din Liga 1 va fi depistat pozitiv cu COVID-19. Şeful de la Casa Fotbalului a spus că a discutat cu LPF şi cluburile din prima ligă, iar aceastea au căzut de acord ca întrecerea internă să continue chiar dacă apar cazuri pozitiv de COVID-19 la echipe.

Liga 1 se pregăteşte de reluare, cel mai probabil pe 13 iunie, iar Răzvan Burleanu a discutat cu Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea, în direct la Telekom Sport, despre ce se va întâmpla dacă un jucător din Liga 1 sau mai mulţi vor fi despistaţi infectaţi cu COVID-19.

"Dacă vom avea un jucător declarat pozitiv, atunci procedura este că acesta va trebui să intre în izolare sau în carantină cel puţin 14 zile. Ceea ce presupune că va avea nevoie de cel puţin alte 2 săpătmâni pentru a reveni în teren, dacă nu cumva testele cardiologice vor demonstra că are nevoie de repaos mai mare înainte de a reveni în efort. Cee ce înseamnă că jucătorul respectiv va fi scos din circuitul fotbalistic cel puţin 28 de zile. 15.35 E un aspect pe care cluburile şi jucătorii trebuie să îl conştientizeze.

Am solicitat LPF să consulte cluburile în ceea ce priveşte finalizarea actualului sezon competiţional, în eventualitatea în care vor exista cazuri de jucători depistaţi pozitiv în perioada aceasta. Punctul de vedere al cluburilor de Liga I ne este necesar astfel încât să avem o predictibilitate a scenariilor. Dacă vom fi nevoiţi, de exemplu, să oprim competiţia la nivelul Ligii I şi, implicit, în ce formăp s-ar realiza aceasta, ce clasament am folosi pentru sistemul de promovare/retrogradare şi ce echipe ar considera oportun, mă refer la cluburile de Liga I care au fost chestionate, ce echipe consideră că ar trebui să meargă în competiţiile europene.

Răspunsul LPF şi al cluburilor din Liga 1 este că competiţia va continua, cu izolarea jucătorilor respectiv şi că, implicit, niciun meci nu se poate amâna"
, a spus Răzvan Burleanu, la Telekom Sport.

Fotbaliştii, monitorizaţi prin GPS?

Burleanu a dezvăluit că se ia în calcul posibilita utilizare a sistemelor GPS pentru a vedea exact traseul fiecărui jucător pe teren şi cu cine a intrat în contact: "Conform reglementărilor generale, nu mă refer doar la protocoale medicale pentru fotbal, dacă avem chiar trei jucători, putem să asistăm la izolarea echipei. Analizăm oportunitatea utilizării sistemului de tip GPS, pentru a putea să demonstrăm, în cazul unei anchete, traseul fiecărui jucător pe teren, cu ce alţi jucători a intrat în contact şi pentru cât timp", a mai declarat Burleanu, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: razvan burleanuliga 1frfcoronavirusexclusiv 

viewscnt
Articole similare