Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce se întâmplă cu pregătirea românilor pentru Jocurile Olimpice. Mihai Covaliu aşteaptă răspunsul Comisiei Sportivilor

Ce se întâmplă cu pregătirea românilor pentru Jocurile Olimpice. Mihai Covaliu aşteaptă răspunsul Comisiei Sportivilor

Jocurile olimpice

Comentarii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu a cerut, în contextul situaţiei mondiale a pandemiei de coronavirus, poziţia Comisiei Sportivilor din cadrul COSR în ceea ce priveşte participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, între 24 iulie şi 09 august 2020.

Totodată, Mihai Covaliu a confirmat că  niciun lot naţional sau olimpic nu se mai pregăteşte centralizat în România, toţi sportivii aflându-se la domiciliile lor. De asemenea, au fost cerute  Federaţiillor Sportive Naţionale  puncte de vedere în ceea ce priveşte continuarea pregătirii sportivilor în contextul situaţiei mondiale.

"La ora actuală nimeni nu se mai pregăteşte centralizat în România. Toţi se pregătesc în siguranţă la domiciliile lor. Fiecare sportiv, antrenor, membru al colectivului tehnic, se gândeşte la sănătatea lui şi a familiei sale şi după aceea la performanţă.

În aceste condiţii grele ale pandemiei de coronavirus nu se poate vorbi despre performanţă sportivă. Aşteptăm decizia Comisiei Sportivilor, punctele de vedere ale Federaţiilor Sportive şi apoi vom decide în Comitetul Executiv al COSR ce se va întâmpla cu participarea Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu.



Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis miercuri autorităţilor române o solicitare prin care să li se permită loturilor olimpice să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, în urma deciziei luate împreună cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi cu ceilalţi preşedinţi ai EOC (Comitetelor Olimpice  Europene), privind continuarea antrenamentelor sportivilor.

Se caută în continuare soluţii pentru continuarea pregătirii sportivilor în condiţii speciale. Până în acest moment 59 de sportivi români şi-au câştigat dreptul de a concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Afla mai multe despre: covaliucosrjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare