Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce stă în spatele mutării lui Burleanu! Conflictul cu Lupescu care l-a făcut pe Rădoi să se RETRAGĂ de la naţională

Ce stă în spatele mutării lui Burleanu! Conflictul cu Lupescu care l-a făcut pe Rădoi să se RETRAGĂ de la naţională

FRF

Comentarii

Aşa cum TelekomSport.ro a anunţat în exclusivitate, Mirel Rădoi este noul director sportiv al selecţionatei Under 21 a României, după ce a fost convins de administraţia Burleanu să accepte oferta.

Omul cheie în realizarea mutării a fost Mihai Stoichiţă, iar acum Rădoi intră în echipa FRF, cu doar o lună înainte de alegerile pentru funcţia de preşedinte, unde actualul şef, Răzvan Burleanu, şi Ionuţ Lupescu sunt văzuţi drept principalii favoriţi.

Dacă majoritatea foştilor internaţionali îl susţin pe Ionuţ Lupescu la alegerile din aprilie, venirea lui Rădoi la naţionala de tineret poate fi văzută şi ca pe o susţinere arătată de fostul căpitan al Stelei actualului preşedinte al FRF. Totuşi, Rădoi spune că nu a luat asta în calcul.

"Nu mă intereseaza acest aspect (n.r. că aducerea sa e o lovitură de imagine dată de Burleanu), se poate specula, însă eu ştiu de ce am acceptat. Eu sunt aici pentru a ajuta fotbalul şi pentru a face ce gândesc eu, indiferent dacă va rămâne Răzvan Burleanu sau va fi Lupescu", a declarat Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

S-a retras de la naţională după o declaraţie a lui Lupescu, pe atunci director general al FRF



Iar mutarea lui Rădoi nu este atât de surprinzătoare, dacă luăm în calcul evenimetele petrecute în urmă cu aproape opt ani, când fostul închizător îşi anunţa retragerea de la naţională, în direct la Dolce Sport. Atunci, după o înfrângere a României în faţa Franţei, scor 0-2, Rădoi anunţa că nu va mai onora convocările, lăsând să se înţeleagă că a fost deranjat de anumite afirmaţii făcute de Ionuţ Lupescu, pe atunci director general al FRF.

Rădoi s-a simţit atacat chiar din sânul naţionalei, după ce Lupescu afirmase că în cazul mijlocaşului "se simte faptul că evoluează în Arabia Saudită, la Al Hilal".

"Lupescu a spus că sunt în scădere? În scadere de înălţime, de greutate? El să nu uite că a fost dat afară de la Al Hilal după câteva luni! Poate e el selecţioner şi eu nu ştiu", declara Rădoi în 2010.

Cum vede Rădoi lupta Burleanu - Lupescu.
Acum, Rădoi a fost extrem de rezervat când a vorbit despre lupta dintre Burleanu şi Lupescu pentru şefia FRF, precizând că fostul internaţional are chiar un minus în faţa actualului preşedinte, în ceea ce priveşte modul de a privi fotbalului ca pe un business.

"Lupta va fi egală pentru că deja fotbalul a ajuns la un nivel în care nu-l mai numim doar sport. Marketingul face parte din el şi deja e un business. Şi eu cred că la punctul ăsta Burleanu stă mult mai bine decât Lupescu. Pentru că, dacă vorbim de marketing şi de organizare, eu cred că federaţia e în acest moment mult mai organizată decât în precedentele mandate, cu ceilalţi preşedinţi. Cred că lupta va fi strânsă", declara Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mirel radoiburleanulupescufrfcontract radoi 

viewscnt
Articole similare