Experiențe împreună.
You are here:

Ce ştim despre Michael Schumacher la 4 ani după teribilul accident de schi. În ce stare e acum legendarul pilot

Ce ştim despre Michael Schumacher la 4 ani după teribilul accident de schi. În ce stare e acum legendarul pilotgalerie foto

Special

Au trecut patru ani de la accidentul grav suferit de Michael Schumacher pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia în Alpii francezi şi în urma căruia fostul pilot de Formula 1 a suferit răni grave în zona capului şi a intrat în comă.

Familia lui septuplului campion mondial din F1 a dorit să păstreze discreţia în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, iar fanii lui Michael Schumacher au avut parte de puţine informaţii în cei patru ani trecuţi de la accident.

  • Pe 3 ianuarie, Michael Schumacher a împlinit 49 de ani


Imediat după lovitura suferită în finalul lui 2013, Schumacher a fost transportat la spitalul din Grenoble, unde a suferit două intervenţii chirurgicale. Ulterior, Schumacher a rămas în comă, iar medicii au rămas extrem de rezervaţi în privinţa şanselor sale.Aprilie 2014: "Momente de conştienţă"

Primul comunicat oficial al familiei pilotului a venit abia la patru luni de la accident. Veştile erau însă încurajatoare, în condiţiile în care se specifica că Schumacher a dat primele semne că va ieşi din comă, având "momente de conştienţă".

La trei luni după acest moment, Schumacher era mutat la Lausanne, unde a rămas până în septembrie 2014, când a fost mutat în reşedinţa personală deţinută pe malul lacului Geneva. La acea dată se vorbea de o investiţie de milioane de euro pentru transfeormarea locuinţei într-un veritabil spital, unde Michael să aibă parte de cea mai bună îngrijire. Acesta se afla la data respectivă sub atenta supraveghere a unei echipe formată din 15 experţi."Reabilitarea lui Michael va continua în locuinţa sa. A făcut progrese în ultimele săptămâni şi luni, ţinând cont de gravitatea rănilor suferite la cap. Tutuşi, are în faţă un drum lung şi dificil", se arăta într-un comunicat emis la acea dată.

Ulterior, în 2016 managerul lui Schumacher, Sabine Keehm, preciza că "Starea de sănătate a lui Michael nu este o problemă publică, deci nu vom comenta acest aspect nici de acum înainte. Trebuie să-i protejăm intimitatea. Din punct de vedere legal şi pe termen lung, orice anunţ privind starea sa de sănătate i-ar reduce spaţiul intim"

Peste 20 de milioane de euro pentru tratament!

Conform unor estimări recente, în cei patru ani trecuţi de la momentul accidentului, facturile medicale plătite de familia Schumacher au depăşit 20 de milioane de euro.

Publicaţia care a anunţat că Schumacher poate merge, obligată să plătească despăgubiri

Tot în 2016, avocatul pilotului german declara într-o înfăţişare în faţa instanţei că Schumacher "nu poate merge" şi că acesta nu poate sta în picioare nici cu ajutorul terapeuţilor în grija cărora se află.  "E foarte slab. Dar poate face câţiva paşi doar cu ajutorul terapeuţilor. Poate face câţiva paşi şi să-şi ridice o mână".Audierea a venit în contextul în care o publicaţie din Germania - Bunte - afirmase că Schumacher poate merge din nou. Tribunalul a decis ca revista în cauză să plătească despăgubiri de 50.000 de euro.

"Din păcate suntem forţaţi de un anunţ recent al presei să explicăm că afirmaţia că Michael poate merge nu este reală. Astfel de speculaţii sunt iresponsabile, pentru că intimitatea e extrem de importantă pentru Michael dată fiind gravitatea rănilor suferite", declara la acea dată managerul Sabine Kehm.

Septembrie 2017: continuă lupta în SUA?

Noi informaţii despre starea lui Schumacher au apărut în septembrie 2017, când au apărut informaţii că fostul pilot şi-ar putea continua tratamentul la o clinică privată din SUA, sub supravegherea unui specialist în probleme neurologice.

În noiembrie 2017, un apropiat al familiei Schumacher preciza că soţia şi copiii fostului pilot "cred în continuare într-un miracol medical".   

În prezent, Schumacher continuă reabilitarea în locuinţa sa din Geneva.

Comentarii
viewscnt