Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce ştim despre Michael Schumacher la 5 ani după teribilul accident de schi. În ce stare e acum legendarul pilot

Ce ştim despre Michael Schumacher la 5 ani după teribilul accident de schi. În ce stare e acum legendarul pilotgalerie foto

Special

Comentarii

Au trecut cinci ani de la accidentul grav suferit de Michael Schumacher pe 29 decembrie 2013, în timp ce schia în Alpii francezi şi în urma căruia fostul pilot de Formula 1 a suferit răni grave în zona capului şi a intrat în comă.

Familia lui septuplului campion mondial din F1 a dorit să păstreze discreţia în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, iar fanii lui Michael Schumacher au avut parte de puţine informaţii în cei cinci ani trecuţi de la accident.

  • Pe 3 ianuarie 2019, Michael Schumacher a împlinit 50 de ani

Imediat după lovitura suferită în finalul lui 2013, Schumacher a fost transportat la spitalul din Grenoble, unde a suferit două intervenţii chirurgicale. Ulterior, Schumacher a rămas în comă, iar medicii au rămas extrem de rezervaţi în privinţa şanselor sale.



Aprilie 2014: "Momente de conştienţă"



Primul comunicat oficial al familiei pilotului a venit abia la patru luni de la accident. Veştile erau însă încurajatoare, în condiţiile în care se specifica că Schumacher a dat primele semne că va ieşi din comă, având "momente de conştienţă".

La trei luni după acest moment, Schumacher era mutat la Lausanne, unde a rămas până în septembrie 2014, când a fost mutat în reşedinţa personală deţinută pe malul lacului Geneva. La acea dată se vorbea de o investiţie de milioane de euro pentru transfeormarea locuinţei într-un veritabil spital, unde Michael să aibă parte de cea mai bună îngrijire. Acesta se afla la data respectivă sub atenta supraveghere a unei echipe formată din 15 experţi.



"Reabilitarea lui Michael va continua în locuinţa sa. A făcut progrese în ultimele săptămâni şi luni, ţinând cont de gravitatea rănilor suferite la cap. Tutuşi, are în faţă un drum lung şi dificil", se arăta într-un comunicat emis la acea dată.

Ulterior, în 2016 managerul lui Schumacher, Sabine Keehm, preciza că "Starea de sănătate a lui Michael nu este o problemă publică, deci nu vom comenta acest aspect nici de acum înainte. Trebuie să-i protejăm intimitatea. Din punct de vedere legal şi pe termen lung, orice anunţ privind starea sa de sănătate i-ar reduce spaţiul intim"

Peste 20 de milioane de euro pentru tratament!

Conform unor estimări recente, în cei patru ani trecuţi de la momentul accidentului, facturile medicale plătite de familia Schumacher au depăşit 20 de milioane de euro.

Publicaţia care a anunţat că Schumacher poate merge, obligată să plătească despăgubiri

Tot în 2016, avocatul pilotului german declara într-o înfăţişare în faţa instanţei că Schumacher "nu poate merge" şi că acesta nu poate sta în picioare nici cu ajutorul terapeuţilor în grija cărora se află.  "E foarte slab. Dar poate face câţiva paşi doar cu ajutorul terapeuţilor. Poate face câţiva paşi şi să-şi ridice o mână".


Audierea a venit în contextul în care o publicaţie din Germania - Bunte - afirmase că Schumacher poate merge din nou. Tribunalul a decis ca revista în cauză să plătească despăgubiri de 50.000 de euro.

"Din păcate suntem forţaţi de un anunţ recent al presei să explicăm că afirmaţia că Michael poate merge nu este reală. Astfel de speculaţii sunt iresponsabile, pentru că intimitatea e extrem de importantă pentru Michael dată fiind gravitatea rănilor suferite", declara la acea dată managerul Sabine Kehm.

Septembrie 2017: continuă lupta în SUA?

Noi informaţii despre starea lui Schumacher au apărut în septembrie 2017, când au apărut informaţii că fostul pilot şi-ar putea continua tratamentul la o clinică privată din SUA, sub supravegherea unui specialist în probleme neurologice.

În noiembrie 2017, un apropiat al familiei Schumacher preciza că soţia şi copiii fostului pilot "cred în continuare într-un miracol medical".   

În prezent, Schumacher continuă reabilitarea în locuinţa sa din Geneva.


Decembrie 2019. Daily Mail: Nu mai e ţintuit la pat
Daily Mail a publicat în decembrie 2018 un în care anunţă că Schumacher nu mai este ţintuit la pat, aşa cum se credea. Noile informaţii contrazic dezvăluiri făcute de presa germană în luna martie a acestui an, când se susţinea că Schumi nu poate vorbi şi nici nu se poate deplasa. (Aici ai mai multe detalii)

Conform jurnaliştilor britanici, Schumacher are în continuare parte de o îngrijire la cel mai înalt nivel, costurile săptămânale pentru fizioterapie şi echipa medicală care îl are în grijă fiind de peste 55.000 de euro pe săptămână, adică aproape 3 milioane de euro pe an.

Sunetul motorului, folosit pentru recuperare!
În finalul anului 2018, cotidianul german Bild a prezentat noi detalii despre modul în care decurge recuperarea lui Michael Schumacher, precizând că Schumi e înconjurat în permanenţă de o echipă de 10 specialişti.

Jurnaliştii germani au precizat că "nimic nu a fost făcut pentru a se grăbi artificial recuperarea lui Michael" şi "nu există un răspuns clar la întrebarea care este starea lui Schumacher astăzi".

În plus, în recuperarea lui Schumi au fost folosite inclusiv sunetul motorului scos de maşina pe care pilotul german concura în perioada în care era în activitate.

 

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum.

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri. El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (20 ani) şi Mick (18 ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.


 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: schumacherstare schumacheraccident schumacher 

viewscnt
Articole similare