Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai mare ţeapă pe care a luat-o Gigi Becali! ”N-a vrut să mai dea 100.000 de euro în plus pentru el” Greşeala uriaşă făcută de patronul FCSB

Cea mai mare ţeapă pe care a luat-o Gigi Becali! ”N-a vrut să mai dea 100.000 de euro în plus pentru el” Greşeala uriaşă făcută de patronul FCSB

FCSB

Comentarii

Gigi Becali şi-a câştigat un adevărat renume în ultimii ani pentru că poate cumpăra de regulă cei mai buni fotbalişti din România.

Nu a fost însă mereu aşa, iar patronul FCSB-ului de astăzi are toate motivele să regrete că nu a făcut un transfer pe care l-a avut în mână în urmă cu aproape 9 ani de zile.

În aprilie, pe final de campionat, regretatul Jean Pădureanu confirma că cel mai bun jucător al său este la un pas de Steaua: ”Am spus-o şi o repet, şansele ca Moraes să ajungă la Steaua sunt foarte mari”. Declaraţia făcută de Pădureanu în aprilie 2011 avea o bază solidă.

Gruparea patronată de Becali se înţelesese cu Gloria Bistriţa pentru transferul golgheterului brazilian. Becali oferea 1 milion de euro la acea vreme pentru atacantul în vârstă de 24 de ani.

Câteva zile mai târziu, transferul a picat în mod inexplicabil, în ciuda dorinţei jucătorului de a ajunge în Ghencea. S-a aflat ulterior că patronul Stelei a refuzat să plătească un comision de aproximativ 100 de mii de euro agenţilor fotbaliştilor şi astfel a ratat o mutare care îl putea îmbogăţi. Atât la nivel financiar, cât şi la nivel de performanţă.

Evident, Moraes putea fi şi un jucător care pe fondul unor evoluţii similare în tricoul Stelei, să plece pe o sumă importantă de bani, detaliu care l-ar fi mulţumit cu siguranţă pe finanţatorul roş-albaştrilor. 

De ce a pierdut FCSB / Steaua

Junior Moraes avea 24 de ani în 2011, iar în 26 de meciuri pentru Gloria Bistriţa în două sezoane a marcat de 20 de goluri. Firesc, a atras atenţia granzilor din România, dar şi atenţia altor echipe importante din afara ţării.

Agenţii fotbalistului au jucat atunci la două capete, iar Moraes avea să ajungă în acea vară în Bulgaria, la ŢSKA Sofia. Bulgarii au plătit 2 milioane de euro pentru brazilian, adică dublu faţă de cât oferea Becali, plus un salariu mai mare pentru fotbalist. La chiar primul său sezon la Sofia, Junior a fost declarat cel mai bun fotbalist din campionatul Bulgariei.

Din 2011 până în prezent, brazilianul a marcat peste 100 de goluri pentru formaţii ca ŢSKA Sofia, Metalurg Doneţk, Dynamo Kiev, Tianjin şi Sahtior Doneţk. Becali în schimb l-a transferat în acelaşi an pe Mihai Costea de la Universitatea Craiova, pentru care a plătit 1.4 milioane de euro.

Mezinul familiei Costea a punctat de numai 14 ori pentru roş-albaştrii, adică l-a costat pe Gigi Becali, 100 de mii de euro per gol.

Pe scurt, un gol al lui Mihai Costea în Ghencea era exact comisionul pe care Becali trebuia să-l plătească în plus pentru Junior Moraes.

Ce face azi Junior Moraes

În prezent, brazilianul a ajuns la 31 de ani şi e ”decarul” celor la Şahtior Doneţk, echipă care an de an joacă în Uefa Champions League.

În acest sezon a marcat 18 goluri pentru gruparea ucrainiană şi a oferit alte 9 pase de gol în 25 de meciuri.

Mai mult, Moraes a reuşit 3 goluri în 6 meciuri jucate de Şahtior în Uefa Champions League 2018-2019, reuşind şi alte două pase decisive.

Este unul dintre puţinii stranieri care au jucat atât pentru Dynamo Kiev cât şi pentru Şahtior Doneţk. Pentru cele două rivale, fostul vârf al Gloriei Bistriţa a marcat 52 de goluri! 

Afla mai multe despre: gigi becalijunior moraestransfer ratat 

viewscnt
Articole similare