Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai tare lovitură dată de un club din Italia. Cum l-a convins pe Gică Hagi să semneze: ”Impresarul lui a zis că sunt 0,1% şanse”

Cea mai tare lovitură dată de un club din Italia. Cum l-a convins pe Gică Hagi să semneze: ”Impresarul lui a zis că sunt 0,1% şanse”

Special

Comentarii

Transferul lui Gică Hagi la Brescia reprezintă una dintre cele mai surprinzătoare mutări făcută de un club din Serie A. Site-ul www.tuttomercatoweb.com oferă acum detalii despre super lovitura pe care Brescia a reuşit să o dea atunci.

Cel mai mare fotbalist român din istorie a făcut pasul spre fotbalul occidental imediat după căderea comunismului. Şi ce transfer a prins! În vara anului 1990, Real Madrid plătea 4 milioane de dolari pentru transferul lui Gică Hagi de la Steaua, o sumă uriaşă pentru acele vremuri. Până atunci, talentatul mijlocaş român reuşise să aibă un impact puternic la Steaua şi a fost remarcat de marile cluburi din Europa. 
 
Cei de la Real Madrid au fost impresionat de el după un amical cu Steaua, în 1989, câştigat de ”militari”cu 2-1. Hagi a fost cel mai bun jucător de pe teren şi a marcat golul victoriei. Însă regimul comunist interzicea transferul de jucători în străinătate. Revoluţia a schimbat însă lucrurile şi Real Madrid a profitat imediat.

Cum s-a transferat Gică Hagi la Brescia, o echipă care se bătea la retrogradare

Doi ani a stat Gică Hagi la Real Madrid. A primit numărul 10 într-o echipă din care făceau parte jucători precum Michel, Butragueno şi Hierro. A ieşit deseori în evidenţă, însă nu s-a simţit ca peştele în apă. Până la urmă, după 64 de apariţii şi 16 goluri pentru Real Madrid, a decis că trebuie să plece. Destinaţia a fost total neaşteptată.
 
În vara lui 1992, Gică Hagi s-a transferat la Brescia, o echipă obişnuită cu retrogradarea. Site-ul tuttomercatoweb.com scrie că mutarea a fost total neaşteptată. ”Impresarul său (n.r. Ioan Becali) a declarrat că şansele sunt de 0,1% ca acesta (n.r. Hagi) să ajungă la Brescia”. Cu toate acestea, Brescia a reuşit marea lovitură.
 
Sursa citată scrie că cel mai mare merit l-a avut Luigi Corioni, cel care venise de câteva luni preşedinte la Brescia. Acesta a dat dovadă de multă abilitate şi s-a folosit de influenţa pe care Mircea Lucescu - care atunci era antrenor la Brescia - o avea asupra lui Gică Hagi. Ca o paranteză, antrenorul român a fost cel care i-a oferit lui Gică Hagi şansa să debuteze la naţionala de seniori, când avea doar 18 ani. 
 
Până la urmă, Gică Hagi a fost convins şi a acceptat să se transfere la Brescia, care a plătit două milionade de dolari pentru acest transfer. 

Hagi n-a putut să o ajute pe Brescia să evite retrogradarea

Gică Hagi a fost eliminat la debutul la Brescia, dar evoluţiile sale au fost apoi la înălţime. Însă, în ultima etapă, cu Udinese, Gică Hagi a jucat sub aşteptări. Brescia avea nevoie de victorie pentru a se salva, dar a pierdut cu 3-0 şi a picat în Serie B. Cu toate acestea, Gică Hagi a ales să rămână la Brescia şi a readus echipa în Serie la capătul unui sezon în care a fost excelent pe teren. 
 
Apoi, a venit Cupa Mondială din 1994, unde Hagi a fost fenomenal. Meciurile senzaţionale pe care le-a făcut la turneul din SUA i-au adus oferta de la FC Barcelona şi Hagi a revenit astfel în La Liga. 
 
Însă pentru Brescia, transferul lui Gică Hagi a rămas una dintre cele mai surprinzătoare mutări din fotbalul italian
 

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare