Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai tare întâmplare din istoria fotbalului. Klopp, după ce a câştigat un trofeu: ”M-am trezit într-un camion, nu ştiu cum am ajuns acolo!” Apoi, a mers cu o camionetă plină cu găini şi berbeci măcelăriţi

Cea mai tare întâmplare din istoria fotbalului. Klopp, după ce a câştigat un trofeu: ”M-am trezit într-un camion, nu ştiu cum am ajuns acolo!” Apoi, a mers cu o camionetă plină cu găini şi berbeci măcelăriţi

Campionate

Comentarii

Jurgen Klopp şi Hans-Joachim Watzke - directorul general al Borussiei Dortmund - au povestit o întâmplare senzaţională după ce au reuşit să câştige primul titlu împreună, în Bundesliga.

Jurgen Klopp a început să devină cu adevărat cunoscut la Dortmund, unde a antrenat în perioada 2008–2015. Aici, a reuşit să câştige două titluri de campion, o Cupă a Germaniei, o Supercupă a Germeniai şi a ajuns în finala Ligii Campionilor. Performanţe fenomenale pentru un club care nu cu mult timp în urmă scăpase de faliment.

La Dortmund a lucrat alături de Hans-Joachim Watzke - directorul general al clubului şi cel care a avut un rol determinant în readucerea Borussiei în galeria marilor cluburi din Europa. Cei doi au avut o relaţie foarte strânsă, care s-a păstrat şi în prezent. Ambii sunt acum obiectul unui documentar făcut de Amazon.

Cu această ocazie, cei doi au povestit o întâmplare care a avut loc după primul titlu reuşit de Klopp la Dortumnd, în 2011. A fost petrecere mare, care s-a încheiat însă cu întâmplări ce pot ajunge scenariu de film:

Klopp: ”Eram foarte obosit şi asta se putea vedea în unele interviuri. Şi nu-mi amintesc multe lucruri care nu au sens. Îmi amintesc un lucru. Sunt sigur dacă am mai povestit vreodată cuiva. Pur şi simplu m-am trezit într-un camion, într-un garaj. Îmi amintesc de asta, dar n-am nici cea mai mică ideea despre ce s-a întâmplat în orele de dinainte.

N-a întrebat nimeni ”ce s-a întâmplat cu antrenorul” sau altceva. M-am trezit, am coborât din camion şi m-am trezit într-o hală mare dintr-o fabrică. Eram singur-singurel. Apoi, am ieşit în curte şi am văzut silueta unui bărbat. Aşa că am fluierat, că pot fluiera destul de tare şi am văzut că silueta a încetinit puţin. Aşa că am aşteptat şi am văzut că era  Aki Watzke (Hans-Joachim Watzke, directorul general al lui Dortmund). Aki şi cu mine eram singurii oameni în această curte imensă.


Watzke: ”Jurgen era terminat. El întotdeauna a petrecut mai tare decât toţi. Mi-a spus: ”Aki, trebuie să plec de aici”. Şi i-am zis: ”Jurgen, hai să merge. Hai să ne încercăm norocul. Vom continua să mergem până când va trece cineva”. Dar nu a fost uşor, pentru că oraşul era închis (n.r. magazine, etc). După 10 minute a trecut o maşină, aşa că am ieşit în drum”.

Klopp: ”Aki a văzut un Mercedes vechi pe drum. Era un turc într-o camionetă. Şi Aki a zis: ”Du-ne la Italian!” / ”Nu, nu vă duc acolo!”. Aşa că Aki a băgat mâna în buzunar, a găsit 200 de euro în buzunar şi i-a zis: ”Ne vei duce!” A văzut banii şi a zis ”OK””. Aki s-a aşezat în faţă, eu m-am dus în spate. Am continuat să stau sprijinit cu capul sprijinit, eram un pic obosit. Şi am auzit ”cluck, cluck, cluck”. Ce se întâmplă aici? Am crezut că visez. Dar nu visam. Camioneta era plină de găini.

Watzke: ”Erau pui, aici e corect. Dar erau de asemenea şi trei berbeci morţi, pe care tocmai îi măcelărise, dar probabil că n-a observat asta. Aceşti berbeci miroseau în toată maşina”.

”A doua oară (n.r. la al doilea titlu, câştigat în anul următor) a fost mult mai bine. M-am asigurat că sunt pregătit”, a încheiat amuzat Klopp.

Afla mai multe despre: jurgen klopp 

viewscnt
Articole similare