Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ceferin a intrat în conflict cu autorităţile din ţara sa. Preşedintele Sloveniei, reacţie dură: ”A fost o decizie iresponsabilă şi criminală luată de către el şi de UEFA”

Ceferin a intrat în conflict cu autorităţile din ţara sa. Preşedintele Sloveniei, reacţie dură: ”A fost o decizie iresponsabilă şi criminală luată de către el şi de UEFA”

Diverse

Comentarii

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a criticat unele măsuri economice luate de premierul ţării sale natale, Janez Jansa, în contextul pandemiei de coronavirus.

În replică, Jansa a vorbit despre decizia "iresponsabilă şi criminală" a lui Ceferin de a permite ca meciul Valencia - Atalanta din optimile de finală ale Ligii Campionilor să se dispute, deşi cazurile de infectare cu virusul Sars-Cov-2 se înmulţeau rapid în Italia.
"Ceferin a permis ca meciul din Liga Campionilor dintre Atalanta şi Valencia să se dispute, la fel ca alte jocuri în Europa, în acea seară. Aceste meciuri nu au fost anulate din cauza lăcomiei lor pentru bani. Şi uite ce s-a întâmplat în Italia şi Spania. Virusul a început acolo şi s-a răspândit în Europa, din cauza acelui meci. Noi, în Slovenia, nu am fost imuni la asta. A fost o decizie iresponsabilă şi criminală luată de către el şi de UEFA, o adevărată bombă biologică. Întrucât UEFA este sub conducerea lui, atunci el este responsabil pentru acest lucru. El este vinovatul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii declarase deja o pandemie înainte ca aceste meciuri să aibă loc. Acum zeci de mii de oameni au murit şi mulţi, mulţi alţii vor muri şi ei", a declarat Jansa, citat de presa inetrnaţională.
Giorgio Gori, primarul oraşului Bergamo, este de părere că meciul Atalanta - Valencia, disputat, la Milano, la 19 februarie, în Liga Campionilor, a contribuit la răspândirea rapidă a coronavirsului în nordul Italiei.
La acel meci, 40.000 de fani din Bergamo au mers la Milano (aproximativ 50 de kilometri), pe Stadionul San Siro. Partida s-a jucat în capitala Lombardiei pentru că Stadionul Atleti Azzurri din Bergamo nu poate găzdui meciuri din Liga Campionilor.
Totodată, 2.500 de suporteri ai echipei spaniole au fost la meci.
În Slovenia sunt înregistrate 1.188 de cazuri de Covid-19 şi 50 de decese.

Afla mai multe despre: aleksander ceferin 

viewscnt
Articole similare