Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ceferin a prezentat scuze după problema tehnică de la tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor: "Evident că ne pare rău!"

Ceferin a prezentat scuze după problema tehnică de la tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor: "Evident că ne pare rău!"
Comentarii

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a prezentat scuze, joi, pentru problema tehnică de la tragerea la sorţi a optimilor Ligii Campionilor, care a dus la repetarea procedurii.

“Evident că ne pare rău că s-a întâmplat această eroare”, a spus Ceferin într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că o greşeală rămâne greşeală dacă nu este corectată. “Am vrut să fim transparenţi şi de aceea am repetat tragerea la sorţi. Este prea devreme să vorbim de consecinţe. Este greşeala UEFA. Ar trebui să depindem mai puţin de tehnologie. O să informăm curând publicul cu privire la măsuri. Ne cerem scuze. Nu sunt erori umane, ci tehnologice”, a adăugat Ceferin, potrivit presei internaţionale.

Luni, tragereala sorţi a optimilor LC a trebuit să fie repetată, la Nyon. Prima tragere la sorţi a avut loc de la ora 13.00, iar a doua de la ora 16.00.

În urma tragerii la sorţi de la ora 16.00 meciurile sunt următoarele:

FC Salzburg (Austria) - Bayern Munchen (Germania)

Sporting Lisabona (Portugalia) - Manchester City (Anglia)

Benfica Lisabona (Portugalia) - Ajax Amsterdam (Olanda)

Chelsea (Anglia) - OSC Lille (Franţa)

Atletico Madrid (Spania) - Manchester United (Anglia)

Villarreal (Spania) - Juventus (Italia)

Internazionale Milano (Italia) - Liverpool (Anglia)

Paris Saint-Germain (Franţa) - Real Madrid (Spania)

De la ora 13.00, sorţii deciseseră:

Benfica Lisabona (Portugalia) - Real Madrid (Spania);

Villarreal (Spania) - Manchester City (Anglia);

Atletico Madrid (Spania) - Bayern Munchen (Germania);

FC Salzburg (Austria) - Liverpool (Anglia);

Inter Milano (Italia) - Ajax Amsterdam (Olanda);

Sporting Lisabona (Portugalia) - Juventus Torino (Italia);

Chelsea (Anglia) - Lille (Franţa);

PSG (Franţa) - Manchester United (Anglia).

Însă în timpul tragerii la sorţi de la Nyon, fostul fotbalist Andrei Arşavin a scos din urnă bila cu numele echipei Manchester United la stabilirea adversarei formaţiei Villarreal, pentru crearea celui de-al doilea meci. Cele două cluburi, prezente în aceeaşi grupă în faza grupelor, nu se puteau întâlni în optimi. Tragerea s-a repetat şi, în locul lui United, Villarreal a primit-o pe Manchester City.

Dar pe parcursul procesului, această primă eroare a dus la o a doua, mult mai gravă. După ce echipa Atletico Madrid a fost extrasă din prima urnă, sistemul informatic a exclus-o pe Manchester United dintre posibilii adversari ai formaţiei spaniole. Probabil din cauză că bila cu numele echipei engleze fusese extrasă chiar înainte, la Villarreal.

Astfel, Atletico a fost privată de un potenţial adversar, spaniolilor revenindu-le ulterior Bayern Munchen. Apoi, United a devenit adversara celor de la PSG.

Afla mai multe despre: ceferinscuzetragere la sorituefa champions league 

viewscnt
Articole similare